tisdag 8 juni 2010

Raging Boll

Efter Uwe´s senaste alster Rampage så vakna suget efter hans filmer så denna dag har det blivit två av dem och förvånansvärt är att det varit två filmer som jag inte direkt sett någon storhet eller värde i tidigare som nu visade sig vara raka motsatsen. Boll works in mysterious ways....

Så först ut blir... Postal - 2007


De flesta har säkert spelat spelet eller åtminstone hårt talas om det på något vis. Och ja, detta är filmen baserat på de spelen hur vida spelen är bra eller ej, det får någon annan svara på. Filmen i sig är en salig blandning av allt som inte bara är knäppt med USA, politisk satir, Boll bashers, terrorister, korkade snutar, feta brudar, talibaner, white trash och liknande personer och fan vet allt... Uwe själv är med som ägare till nöjesparken Little Germany som inte bara har koncentrationsläger, den har en gaskammare med som barnen kan leka i. Uwe avslöjar att alla hans filmer är finansierade med naziguld och han betalar vissa med guldtänder samt att han tänder på barn. Givetvis är allt detta gjort med en stor glimt i ögat och ska ej tas på allvar.

Vi får se den lille mannen Verne Troy som sig själv vilket indirekt leder till att han blir våldtagen av 1000 apor i en underhållande scen och vi får även Michael Paré i en väldigt underhållande roll. Flera av Boll´s standardskådisar är med som Zack Ward och Ralph Moeller.

Min favoritscen i filmen är den med flygkaparna som sätter standarden för filmen direkt för den är så träffande och inte helt omöjlig i sitt upplägg. En annan favorit är när Osama Bin Laden är på motivationsträff för att lära sig att sporra sina män men inte har pengar att handla böckerna som säljs där. Resultatet att han snor en broschyr och springer därifrån under stort ståhej. Filmen i sig är underhållande och faktiskt bättre än jag mindes den som även om vissa saker var mindre av min smak i den fast för Boll-fans så är den väl värd 29:- på Discshop tillsammans med Seed. Så skynda fynda!


Den andra filmen till rakning var Far Cry - 2008



Även denna är baserad på spel och hur det spelet är har jag ingen aning om heller. Far Cry 2 däremot har jag spelat och det var inget att skriva hem till mamma om precis. Filmen däremot är en annan femma som sig bör. Det är typisk Boll-action med massor av saker som händer, stora explosioner samt rätt vansinniga stunts. Scenen med helikoptern och bilen är väldigt festlig för övrigt.

Även i denna känner vi igen en stor del av ansiktena och Til Schweiger är väl arketypen för tysk på film vilket han visar i denna men han gör det med oväntad humor som jag inte var beredd på. Ralph Moeller är även han med precis som puddingen Emmanuelle Vaugier. Fast den som snor showen är utan tvekan världens vackraste Udo Kier. Han gör rollen som galen vetenskaps man till max och även han gör stor oväntad humor av sin roll. Ta bara scenen när Vaugier frågar hur han kan leva med sig själv med tanke på dennes experiment. en smått klassisk scen får jag säga.

Det so drar ner för mig är polskan Natalia Avelon som inte kan säga trovärdiga repliker om så livet hängde på det. Hon var det värsta med hela filmen som annars var överraskande kul och underhållande. Ett inköp på denna kommer det bli vad det lider. Den saken är biff. Överlag en trevlig start på dagen med två oväntade filmer som överraskade så vem kan klaga?

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Jag kommer inhandla Far Cry. Uwe Boll borde tacka dig personligen för att du leder oss andra i fördärvet ;D

Weekend Video sa...

Defender of the Boll #1! Boll bashers beware ;)