tisdag 8 juni 2010

Knights of the City - 1986



Här är något däremot att skriva hem, den saken är skriven i sten! Fans av klassikers som Body Rock, Roller Boogie, Flashdance och andra filmer med break dance, färgglada kläder, tuffingar i spandex, latex och läder  hittar hem med denna. Storyn är den att vi får följa ungdomsgänget som utvidgar sina marker från bara beskydd till musikskapande och nu siktar mot toppen och ett hägrande skivkontrakt. Men ett uppstickande gäng börjar ta över de forna markerna samtidigt som de interna stridigheterna börjar orsaka slitningar. Alla är inte glada för den nya vägen speciellt när man inte är kunnig med varken dans eller musikaliska bidrag. Så när deras jobb börjar visa resultat och framgången kommer då börjar det verkligen knaka i fogarna samtidigt som en avgörande drabbning med motståndarna blir mer och mer oundviklig...

Man kan säga detta är en blandning av The Warriors mixat med Body Rock så kanske ni får en uppfattning om vad denna handlar om. Inget revolutionerande men rätt kul får jag säga fast det är dans och musikdelen av filmen som slår bäst. Det andra som serveras är inget spännande förutom de kläder och utstyrslar som bärs av gängmedlemmarna. Kedjor är ett viktigt attribut i denna filmen med så jag hoppas de verkligen betalade kilopris för den mängden som förekommer här.

Leon Isaac Kennedy, Too Sweet (smaka på det namnet!) från Pentitentiary-filmerna, har inte bara kommit på idén med denna filmen. Karln har även huvudrollen som Troy, han har skrivit manuset samt producerat filmen med så jag antar att killen har trott på den.För övrigt så har han nu sadlat om och blivit pastor fast jag undrar om han fortfarande använder sitt gamla smeknamn The Lover. Där pratar vi om ett smeknamn som lämnar en del åt fantasin...

Fans av The Fat Boys, jag vet det är inte bara jag som uppskattar dem! får se de herrarna här fast i en yngre och smalare upplaga i en kul scen i ett häkte. Vi får så klart även en dansuppvisning med tillhörande tävling och en våldsam upplösning med gängkrig i centrum där Troy möter sin nemesis från motståndarna i en rep och knivfight uppe i luften. Spännande värre! En annan sak är att The Lover klär sig som Michael Jackson i en skön scen samt har rekordet i svettighet i en annan scen. Där kan man prata om lp-skivor under armarna och ändå så har han inte gjort något i scenen!

Det som suger är det att The Lover aldrig sjunger själv i filmen utan är dubbab av en av gökarna från Inner Circle, Bad Boys, Bad Boys ni vet. Ni har säkert låten i era iPhones med bara det att ingen vill erkänna det... För fans av denna försummade genre ett måste medan alla andra gör bäst i att hålla sig undan. Själv gillade jag den såklart för något annat vore otänkbart.

7 kommentarer:

Mr_v sa...

Gäng ska se ut som de gjorde på 80-talet, annars får det va. Suspensoarer utanpå byxorna är till exempel ett mycket underskattat attribut.
den här hade jag aldrig ens hört talas om, men som fan av 80-talsgängfilmer blir det givetvis att kolla upp godsaken!

Weekend Video sa...

I just denna får du en stor del suspensoarer utan på mjukisbyxor så du lär bli nöjd ;D

khenrikm sa...

Det bästa är att genom att ha din suspensoar utanpå mjukisbyxorna så drar du automatiskt till dig arga människor som vill sparka dig mellan benen. Och då är det ju tur att du är skyddad!

Jag håller med Mr V - fram för gängen igen! Jag tror jag måste spela lite Final Fight... (där har vi ett spel Uwe Boll kunde göra film av!)

Weekend Video sa...

Final Fight är ren nostalgi de spelen :) Dem hade jag gärna spelat om igen!

khenrikm sa...

Det kan vi ordna. Tar med några nästa gång!

Weekend Video sa...

Nog bäst du tar med en enhet med såvida vi inte lirar på datorn men det löser sig :)

Ty sa...

Great movie! Classic 80s fun.