onsdag 2 juni 2010

Hell Camp - 1986



Ett gäng militärer med olika bakgrunder ställer upp i en övning som går ut på att lära sig uthärda fångenskap och dess inverkan. Så de skickas ut på en öde ö dör det ligger ett team i beredskap för att fånga in dem och sedan i sin tur lära dem de olika bekvämligheter som lägerliv innebär. Soldaterna som flygs in har som mål att ta sig till en stuga på ön som är fredad och att se till att inte bli infångade. Skulle de bli det så får de inte under några som helst omständigheter avslöja något för "fienden" för då har de inte klarat kursen. Så långt allt väl men när det visar sig att en av deltagarna är en kvinna och att lägerkommendanten varit för länge på sin postering frivilligt ja, då kan precis allt ske och det gör det med....

Låter det intressant? Har det setts förut? Svar ja på båda frågorna. Men funkar det? Definitivt gör det det. I rollerna ser vi Tom Skerritt som den äldre piloten som vill upp i luften igen och som den kvinnliga soldaten ser vi Lisa Eichhorn som var med i Moon 44 och nu mest gör tv. På den motsatta sidan ser vi Richard Roundtree och Anthony Zerbe. Skerritt är ingen direkt fan hos mig, samma med Zerbe för han ser så sliskig ut men här gör de bara fint från sig. Samma med Roundtree som övertygar som hårdför lägerofficer fast överraskar mest gör Eichhorn som Casey. Synd man inte sett mer av henne för det är en bra skådespelerska som funkar fint både med vapen i hand som utan.

Först när man sätter på den så ser det ut som en typisk djungelfilm med kända ansikten i. Det är inget som verkar vara något speciellt här inte men tji fick jag. Snart är det högklassig förnedringstv som gäller och det är nakna kroppar i olika förnedrande positioner, lättsam tortyr på samtliga i lägret innan det går helt åt skogen och blir våldtäkt innan det explosiva slutet kommer för ni trodde väl inte de skulle komma undan med sitt taskiga sätt? Och kanske det bästa motivet till att se filmen är det att vem vill inte se Tom Skerritt med elektroder kopplade könsorganet som bröstvårtorna?

Visst fan, glömde vad jag tyckte om den ju... Detta var en överraskning för det som serverades här väntade jag inte alls mig. Minnet av denna i videoaffären lever kvar men den utgåvan sågs aldrig för den ska visst ha varit klippt utav helvete vilket den version jag såg inte var. Kass print men oklippt så då funkar det mesta. Filmen var förvånansvärt bra får jag säga och mer våldsam och grafisk än jag trott. Speciellt med de personer som var med i den. Inte trodde jag man skulle få se Skerritt visa sig naken eller Zerbe i sitt fall. Men med rätt regissör så funkar det visst för de inblandade. Så får ni chansen att komma över den så ta den efter som filmen inte bara är bra den är oväntat hård också. 

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Aah. En klassiker från FilmNet-tiden!

Weekend Video sa...

Canal Digital my ass! FilmNet heter det för alltid för mig i alla fall.