fredag 25 juni 2010

Species 2 - 1998



Efter att ha läst om den både hos Jocke som gamle Fred så vaknade suget efter att se om denna omdiskuterade uppföljare till Species från 1995. Vilken i sig inte var helt illa även om vissa effekter var kassa och att se Forest Whitaker som medium inte riktigt funkar för mig... Att sedan Ben Kingsley rök ihop rejält med Michael Madsen är en annan historia i sig vilken har gjort att Kingsley först vägrade ställa upp i das Boll´s Bloodrayne. Det var något som hade med Madsen´s alkoholvanor att göra visst...

Nåväl men nu är det uppföljaren som gäller och både Madsen som puman Marge Helgenberger och naturligtvis kroppen Natasha Henstridge. En kropp som hon för övrigt borde få en Oscar för! Att hon med den gör filmens bästa entré får vi se som en bonus.

Storyn här är den att vi får följa ett rymdteam på väg till Mars (lyckligt ovetandes om tidigare floppar som Red Planet och Mission To Mars) där de blir utsatta för en kupp av en främmande livsform som tar över dem. Resultatet blir det att suget efter sex ökar och att alla kvinnor som befruktas för att därefter explodera i tarmar, blod och barn i fem-års åldern direkt. Snacka om snabba ryck! Ledaren för truppen tillbringar sin tid med att lägra horor, damer han kidnappar eller rättar sagt försöker kidnappa, flickvänner, star fuckers och andra groupies som sätts på och sedan möter samma öde som alla utsatta kvinnor han får komma till hos. Bara det att i en annan del av stan så är Sil tillbaka bara det att hon är klonad och nu kallas för Eve. Så fort våran betäckare får notis om henne så ska det paras givetvis. Och snart nog rymmer vårat sugna par och jakten börjar på de älskande tu.

Som uppföljare så är denna allt en uppföljare ska vara. Det är kladdigt, sladdrigt, tentakler, tuttar, rövar, naket, sex, blod, tarmar, våldsamma födslar, omotiverade nakenscener, en nykter Madsen oväntat bara det, Natashas kropp och ett raskt tempo. Med andra ord inget att klaga på förutom vissa visuella effekter men det skyller vi på dåtidens datorkunskaper. Filmen i sig är cool och underhållande vilket jag inte hade väntat mig för sist den sågs så lämnade den inga fotspår i snön precis. Men tiden går precis som ens egna smak ändras. Nu har denna fått två uppföljare till så det blir att avverka dem med fast de har jag inga förväntningar på medan denna nog ska inhandlas för jag såg den var i ett lagom pris för stunden.

Ska vi gå in på lite skvaller om filmen, vilket alltid är kul, så är det bland annat det att Madsen själv tycker den är skit men då kan han inte ha sett allt skit han gjort både före som efter denna då. Någon som minns Hell Ride? Här läs själva Madsens uttlande: Species II was a crock of shit. There are a number I'm not very proud of. The movie studios can't mind that much, as they haven't contacted me to tell me off about it. I'm honest - if I've made a bad movie, I want my fans to know what they're letting themselves in for." 

Regissören själv är stolt över filmen och hyllar dess effekter som han är nöjd med vilket ska göras med då de är jäkligt bra för det mesta men han gillar inte mängden av nakenhet men att han accepterade för den var viktigt för filmens storys mening. Och det tvekar jag inte att hålla med om, den saken är biff. En skön film med massor av effekter, nakenhet, våld och fina damer kan man inte få för många av oavsett vad de inblandade i filmen tycker så se den och frossa ni med.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Den här filmen är för övrigt känd som "Gröna Galaxen" efter en onykter kväll där ingen som såg den kunde minnas något efteråt utom att man får se en grön galax i början !

Weekend Video sa...

Säkert det inte var Gröna Hissen på Gröna Lund?