torsdag 10 juni 2010

The Pacific - 2010



The Pacific är Steven Spielberg och Tom Hank´s senaste satsning efter Band of Brothers. Bara det att denna gången är det kriget i Stilla Havet och de öarna där som Japan hade kontroll över. Så de som jagar nazister får leta någon annanstans. Letar man däremot efter ilskna japaner så har man hittat hem. Här får vi följa lite olika karaktärer där de flesta är okända ansikten även om vissa känns igen som Jon Seda ( Undisputed) och Brendan Fletcher (Rampage). I början kan det vara lite svårt att hålla koll på vilka av dem det är man följer var men till sist så har man rätt så bra koll på dem. En annan sak är det att man kan inte riktigt räkna ut vem som ska dö och vem som ska klara sig vilket jag gillade.

Ställd mot Band... som säkert de flesta sett så är detta enligt mig en bättre miniserie då denna bara hoppar mellan öarna och inte över hela Europa. En annan sak är det att denna är jämnare att se samt den är jämnare i sitt flyt. Den börjar lite klent men tar sig rätt bra till sist och att se hela på ett bräde är inget problem.

När det kommer till action så öses det på rejält och det blir grymmare efter hand som avsnitten går samt att för de som vill se rätt grafiska grejer så bjuds det på det med. Speciellt en scen när en soldat kastar småsten i skallen på en japansk soldat, eller rättare sagt vad som är kvar av den, är rätt grotesk. Det är väldigt bra gjort och mängden av avslitna armar som ben som tarmar som hänger ut är många. Glöm landstigningen i Saving Private Ryan för den varar bara en kvart medan här så varar våldet avsevärt längre. Effekterna är väldigt bra gjorda och det verkar som mängden cgi är låg även om det förekommer en del blue screen vilket är ofrånkomligt. Nu tillhör jag den skaran som finner Band of... överskattad men detta däremot var en positiv överraskning. Väl värd en titt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mängden cgi låg? Den är ju enormt hög, där t.o.m det enklaste som squibs är gjort i datorn. Inte för att det gör något eftersom det är så extremt välgjort. Serien också! Välgjord alltså... och bättre än Band of brothers!

Schysst blogg, den här ska jag bokmärka.

Weekend Video sa...

Går det bra om jag skyller på trötta gamla ögon? Jag såg serien i ett sträck så det kan bero på det som gjorde att jag missade den egentliga mängden cgi. Hur som helst det var en bra serie och det är det viktigaste.

Kul du gillade bloggen :)