fredag 4 juni 2010

Fatal Beauty - 1987



Här har vi en gammal goding som blivit sågad av både kritiker som publik men gissa vad. Weekend Video gillar den såklart! Whoopie Goldberg spelar en snut som gett sig fan på att rensa upp i drogträsket efter en taskig upplevelse i barndomen så när Brad Dourif´s knarklangare med frisyr ala Sigurney Weaver i Working Girl löper amok så drar hon med sig Sam Elliott i fallet och rensar upp på stan. Behövs det mer egentligen? Sam Elliott, Brad Dourif och en inte helt illa Whoopie innan kilon lades på med gott om pang-pang och hård dialog? Tror inte det.

Aha, nu rynkas det på näsan när Whoopie kommer på tal och är det sedan en actionfilm med henne i som hårdför snut så blir säkert alla så gott som allergiska. Och det är deras förlust för om man som jag gillar actionfilmer från 80-talet så är detta en kul film med alla de klassiska karaktärerna. Vi får de samvetslösa mördarna som mördar i par, den gormande och magsårsdrabbade kommissarien som ringer upp och skriker samt slänger på luren, vi får motparten som byter sida för att hjälpa till och en rosa Mustang som Whoopie drar runt i.

Regissör till denna är Tom Holland som gjorde Fright Night så det kanske inte är därför som den visas på bio i filmen fast tyvärr så får vi inga scener i denna med en sovande Sam Elliott på en biograf. Dock får vi en del scener med hans säregna vapenhantering. Den är så übercool att det finns inte. Det förekommer även en scen som får mig att tänka på New Jack City så de har säkert snott det upplägget med knarkfabriken från denna filmen vilket inte är fy skam. Vad som däremot är fy skam är det att man inte hör något om denna längre för det är en bra film med tung action där varje skott låter som ett släggslag. Jag rekommenderar den till de som gillar sin action från detta årtionde och inte har några som helst problem med Whoopie Goldberg.

1 kommentar:

Mr_v sa...

Jag håller med, det är inga fel på den här jäveln.