söndag 27 juni 2010

Into The Sun - 2005



Into The Sun var från början tänkt som en remake på Sydney Pollack´s The Yakuza men Warner Bros. vägrade släppa rättigheterna till storyn så den gjorde helt enkelt om tíll denna i stället vilken har stora likheter får jag säga. En ung japansk Yakuza-medlem slår ihop sig med en grupp av kinsesiska Tong´s för att på så vis ta över all droghandel i Japan och sedan USA. Men CIA är dem på spåren och kallar in en gammal agent som är är uppvuxen i området och nu ska det rensas upp i träsket!

Vem det är som står för rensandet och vem som blir utrensade fattar ni säkert bara av bilden ovanför men för de som inte gör det så skriver vi det. Det är Steven Seagal som kommer till undsättning med kompisar, unga kollegor och svärd för att avsluta med en blodigt fin final där både kinsesiska som japanska valpar får på pälsen.

Vad som står ut i denna är det att för det första så är det inte Östeuropa som är för en gångs skull utan det är både Thailand som Japan som vi är i denna gången. Det andra är det att Seagal trivs i sin roll och inte bara skrattar, han ler med och verkar verkligen ha kul. Att det sedan bjuds på en liten mer avancerad story än de senare filmerna förutom den mästerliga The Marker är ett plus det med. Nu är inte detta bland hans bästa filmer för den kvalar inte in på min topp tio men den ligget stabilt med Today You Die, The Patriot och ett par till. Långt som sagt från lågvattenmärken som The Foreigner och Out For A Kill och ett par till där med faktiskt. Brudar, t&a får vi med samt fint övervåld med massor av blod vilket gör att jag njöt av denna lilla pärla som verkar glömmas bort av de flesta. Men vill är man sugen på mannens nyare tid och missat denna så är den fullt värd att komma in eller två gånger. Minst.

6 kommentarer:

khenrikm sa...

Han ser ju riktigt smärt ut på omslaget också... ;D

Weekend Video sa...

Precis som en riktig karl ska se ut. Inget metrosexuellt med det omslaget inte!

Ninja Dixon sa...

Photoshop kan verkligen göra underverk med den karln ;)

Jay sa...

Gillar att vapnet på omslaget inte är med i filmen

khenrikm sa...

Det är väl Seagal själv som är det dödliga vapnet? Eller hans händer?

Ninja Dixon sa...

Den där kroppen är inte ens med i filmen!