tisdag 12 maj 2009

Dnevnoy dozor - 2006



Day Watch är som sagt fortsättningen på Night Watch och är som sig bör större, värre, fläskigare och till och med vassare än sin föregångare. Här bjuds vi på feta scener i överflöd och det flyter bättre än i den första filmen med. Annars tar den vid direkt efter eller rättare sagt ett tag efter och vi slipper långa förklaringar och flashbacks och det är skönt istället så får vi en jättemaffig inledningen som är brutalt gjord.

Storyn fortsätter men slutet lurar en annars lite för det antyder att allt är klart och bra medan det inte är det för trean är ju på gång. Men det hindrar inte att filmen kan vara bra för det och det är precis vad den är. Effekterna är grymma även i denna och scenen med bilen på skyskrapans fasad är verkligen bra gjord och det är det samma med slutet, det bara öses på med effekter och det radas upp den ena feta scenen efter den andra.

Karaktärerna är desamma och vissa som inte var med så mycket i den första har mer framträdande roller hör och det är roligt att se att Olga har kommit fram mer för hon var en skön typ i den första även om hon inte var med så mycket. Men nu har hon flera sköna scener och just när hon är Anton är jäkligt roliga. Snygg råkar hon vara med så det gjorde det inte svårare heller. Svetlana släpper loss rätt bra i en annan fet scen när hon bjuder Zavulon på en runda med tåget eller vad nu det var.

Så ytterligare en film som spöar sin föregångare och nu är det med spänning som man ser fram emot Twilight Watch. Men har ni inte sett de andra så gör det för de är fantastiskt välgjorda och just Day Watch är riktigt bra. Inget om Night Watch men denna var bättre.

Rekommenderas!

Inga kommentarer: