lördag 16 maj 2009

Dead Bang - 1989Johnson spelar en snut rejält på dekis som jagar en polismördare och som för honom från värmen i L.A. till kylan i Colorado. Vad som ser ut att vara en jakt på en polismördare utvecklar sig snart nog till något mycket större och värre.

John Frankenheimer regisserade denna och jag tycker det är hans bästa film. Samma med Don Johnson även om han är magnifik som ett riktigt svin i Tin Cup så är han i fin form här. Höjdpunkten i hans karriär måste vara i denna när han totalt spyr när en misstänkt efter språngjakt då han är jävligt bakis. Det är grönt det som kommer upp, jag lovar! Totalt osmaklig scen men fan så skoj att bevittna. Det är nästan så man tycker synd om honom som han spyr på.

Andra sköningar är William Forsythe som en kristen FBI-agent som inte klarar av svordomar, vilket är väldigt oväntat efter att ha sett honom och hört hans svador i Out For Justice dagen innan. Det blir en härlig motsägelse. Mickey Jones som de flesta har sett i alla dess olika roller dyker upp som nynazist här och har kanske inga direkta repliker men han har utstrålningen och ett utseende man kommer ihåg.

Jag gillar denna som fan då det inte bara är en bra snutfilm, det är bra stämning, hård och skön dialog, bra skådisar, sköna miljöer och en strålande Johnson. Att det förekommer flera vändningar i den ökar bara på dess förträfflighet och gör det till mer än bara en simpel polismördarjaktsfilm i mängden. Och för de med ögonen öppna kommer inte att missa slempellen Ron Jeremy i en snabb scen, var säger jag inte utan den saken får ni själva leta efter.

Hård, rak och spännande film som rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

Daydreamer sa...

lizzardking´s recension är "spot on". Dead Bang är det bästa Don Johnson gjort, detta är en riktigt bra och spännande rulle!

lizzardking sa...

Tack för det!
Roligt att du gillade vad jag skrev och framför allt filmen. Det är en verklig höjdare :D