fredag 15 maj 2009

Out For Justice - 1991Detta är inget annat än en ren och skär jävla våldsklassiker. Seagal svär, skjuter och misshandlar sig fram i 90 minuter och jag älskar varenda minut av det! Handlingen är lika simpel som klassisk. Seagals snut jagar William Forsythes crackrökande skurk igenom Brooklyn och ingen av dem stannar för något. Simpelt, brutalt och helt jäkla underbart att bevittna. Regi spelar ingen roll här för Seagals karisma tar över rutan så fort han visar sig fast frågan är om inte Forsythe tar hem spelet för han är så otroligt galen. Kolla bara in scenen när han skjuter käringen i bilen. Obetalbar för oss som ser det på säkert avstånd.

Seagal måste ha varit enorm i Hollywood när denna filmen kom och jag minns pratet som gick att det revs biljettluckor och sådant när folk inte kom in på visningarna pga det var utsålt. Inte Sverige då utan i USA för i Sverige var denna filmen så klippts så det var inte lönt att starta den bara men tur var så kunde man spela in den från filmnet eller TV1000 och på så vis fick man den oklippt. Och då rullade denna ofta.

Det var tydligen inte bara i filmen det gick vilt till utan under den sista drabbningen mellan Seagal och Forsythe så bröt Seagal näsan på Forsythe när han tryckte in hans ansikte i en vägg under inspelningen av just den scenen. Och en film där ordet fuck används 114 gånger måste man bara älska, eller hur? Favoritscener är här många men de som sticker ut mest är när Seagal spöar upp hallicken i början och när han röjer på baren och slår tänderna på den stackaren med tatueringarna. Men sitt nu inte och läs detta utan sätt på den i stället och få er en jäkligt hård och brutal stund med den bästa våldsunderhållning som kan fås för pengar.

En klassiker, inget annat och hör sen!

5 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Jag vet att du är mycket för japs-utgåvor men är denna klippt i sverige, vet du det? Funderat på reg 1:an men har inte haft råd. Men denna är min favorit-Seagalare bredvid Marked For Death som även den ju är asbrutal.

Jay sa...

R2 är oklippt.

En annan skön scen är i charkbutiken när Sigge sänker en kille med en salami

Weekend Video sa...

Tobbe T:
Jag har reg 1:an på denna själv och är fullt nöjd med den fast en japanare hade inte suttit fel ;D
Marked For Death är rå som fan fast denna är bättre tycker jag men det kan nog bero på vilket humör man är på när man ser dem med :D

J:
Han vevar på fint där hahaha

Daydreamer sa...

Out För Justice är helt klart en av min favorit-Seagalare.

Weekend Video sa...

Det får jag hålla med om för min egen del med, tätt följd av The Marker och Marked For Death.