onsdag 19 augusti 2009

Flesh + Blood - 1985



Verhoevens Flesh + Blood är en rätt tråkig film egentligen och ändå kommer jag på mig själv att se om den. Men passande nog så det hinner att gå ett antal år emellan varven, mest för att glömma bort den så man lurar sig själv för att se om den fortfarande är lika tråkig vilket den är. Men nu är den inte bara tråkig utan den är rätt vidrig med. Vidrig i det att den inte drar sig för att visa precis vad den vill som gruppvåldtäkt, effekterna av pesten och hur den drabbar människor som djur och helt vanlig taskig inställning till sina medmänniskor.

Rutger är bra och har inte än supit ner sig så han ser fullt levande ut och har inte än kopplat in autopiloten, Jennifer Jason Leigh, var tog hon vägen förresten? möter Rutger för första gången med. Andra gången är ju i Liftaren men här har hon avsevärt roligare med honom än där. Brion James har filmens skönaste dödsscen och slem-pellen John Dennis Johnston är precis slemmig som vanligt.

Filmen är inte bara vidrig, den är grymt skitig med och det finns inte någon vänlighet i den men sen var detta ju "the dark ages" med så det förklarar saken. Förutom pesten så får vi slott, vallgravar och lite hederligt svineri. Gruppvåldtäkten är mer underlig är grov om man säger så för det blir inte riktigt önskad effekt där. Men pestgrejorna är rätt grova, scenen med den döende hunden och dess bitar som hamnar i vattnet och på slottsgården är just vidriga. Bara att se när de sedan häller i sig vattnet och den sista biten kommer fram är rätt vämjelig.

Men detta var nog sista gången jag ser den för nästa gång suget kommer så läser jag bara detta och sparar dem två timmarna.

3 kommentarer:

mamoulian sa...

Detta var väl en av mina första upplevelser av Jennifer Jason L. ;-) Men det är som du säger - ganska tråkigt, men rejält äckligt och jävligt överhuvudtaget... Keep 'em comin', brother!

Ninja Dixon sa...

Detta är väl den minst tråkiga filmen som gjorts! Fantastisk rulle :) Och vacker! Måste ta och se om den själv nu! Tack för tipset!

Weekend Video sa...

M-Baby:
Chin up, old boy!

Fred:
Det var så lite så!