söndag 23 augusti 2009

Beneath The 12-Mile Reef - 1953



Söndag än en gång och det brukar för det mesta innebära söndagsraffel och det blir det denna gången i detta Romeo och Julia-aktiga undervattensraffel. Robert Wagner spelar en ung grek som faller för en amerikansk tjej och när det blir stölder och pyromani samt slagsmål så rymmer de för att söka lyckan på egen hand. Richard Boone är den ansvarige för det grövsta händelserna här. Inget direkt som är så värst att hetsa upp sig över då det är på en rätt rejäl barntillåten nivå men sen så är det en film från 1953 med.

Det som verkligen är intressant här är undervattensfotot som är jättefint och det är bara synd att denna inte finns i en remastrad utgåva för bilden hade verkligen behövts rensas upp. För en riktigt fin dvd-utgåva hade verkligen behövts så man kan njuta av undervattensrafflet ordentligt Förmodligen lär det aldrig bli av då filmen nu är public domain så marknaden är full av dåliga versioner i fel format och ännu värre kvalité.

Även om poster som omslag visar/lockar med en jättebläckfisk så även om den dyker upp så är den inte med så mycket som jag hade velat. Samma med hajen på postern, den simmar förbi men är avsevärt mindre, typiskt. Men gillar man gamla äventyrsfilmer som denna och liknande så är den fullt värd att kolla upp. Lite tidstypisk romantik och rapp dialog och tempot rör på sig relativt fort. Fast om man förväntar sig rejält raffel och muterade gäddor så får man vända sig någon annanstans. Här blir det typiskt Hollywood-äventyr med med lagom budget men med ett fint foto och härliga miljöer. Väl värd att kollas upp!

Inga kommentarer: