söndag 23 augusti 2009

I Love You, Man - 2009



Roliga komedier som är bra samtidigt är inte så värst lätta att hitta trots det görs många komedier så man kan gödsla med dem. Step Brothers, Role Models är ett par som funkat fint och även om denna började rätt blekt och enligt, mallen så slutade den jäkligt skönt. Iofs inget nytt på något vis utan för att den träffade rätt ton hos mig på något udda vis. Man kan kanske kände igen sig hos Paul Rudd, killen som ska gifta sig men upptäcker att han inte har egna nära vänner och desperat ger sig ut för att finna en. Ett simpelt koncept men är mer kul än jag trodde.

Paul Rudd har jag annars aldrig gillat och i Knocked Up, hemsk film för övrigt, som i 40 Year Old Virgin så är han mest ynkliga typer. Men så kom Role Models och där kom en bättre roll för honom och så nu denna. Fast den som är bäst i filmen är utan tvekan Lou Ferrigno! Jag har alltid sett honom som en blek kopia av Arnold i alla år men fanimig om inte killen börjar komma loss på senare år och bli så mycket bättre och underhållande än Arnold någonsin var. Här är han skitkul och verkligen bjuder på stor underhållning som sig själv och sitt hus. Till sist blev man glad bara av att se honom och när filmen var klar så var jag en fan av honom. Härlig kille!

Gillar man däremot Rush så får man sitt lystmäte fullt här då det inte bara diskuteras och jammas Rush, den spelar i filmen med. Själv är jag ingen fan av dem och lär aldrig bli men för de som ser storheten i dem så är detta en chans att se dem. Men vi andra kan slappna av framför en skön komedi med J.K. Simmon, ALLTID bra för övrigt i ALLA roller, i en liten men kul roll och Jamie Presley. Jon Favreau är svin här fast kul men Lou tar hem spelet, helt klart!

Överlag en skön och riktigt kul komedi om svårigheten med att hitta bra vänner och att behålla dem vilket inte alltid är lätt. Så är man sugen på en massa hundbajsande, Rush-låtar, vomeringar och Lou Ferrigno så är detta rätt film. Rekommenderas varmt!

7 kommentarer:

khenrikm sa...

JK Simmons ja. När får han huvudrollen?

Mr_v sa...

Jag gillade också den här, och Lou är kung helt klart.
Annars var nog ölhävarscenen en favoti här, flabbade mer än på länge åt den!

Weekend Video sa...

khenrikm:
Jag tycker han sköter sig fint i sina småroller och frågan är om inte det är det han borde hålla sig till? Fast kommer det rätt komedi så kanske det kan bli bra.

Mr_v:
Den var rätt vidrig den faktiskt!

khenrikm sa...

Bah! Jag vill ha "Schillinger - the movie", med tre timmars directors cut oavbruten vit-makt misshandel och förnedring.
Ska det vara så mycket begärt? ;D

Weekend Video sa...

Egentligen inte men vi får efterlysa lite sådana filmer till dig här annars ;D

Anonym sa...

jag vill nog mest tacka dig för att du har en sån grym blogg/anna

Weekend Video sa...

Tack Anna!

Roligt att du gillar min blogg :D