onsdag 12 augusti 2009

The Land That Time Forgot - 2009



Jepp, alla ni remake-bashare där ute lär få vatten på eran kvarn nu för denna gången är det den gamla klassikern med Doug McClure från 1975 som fått sig en ansiktslyftning. Dock ej till det bättre. Bolaget bakom denna är The Asylum som är kända för sina egna versioner av nya filmer som de sedan gör om på sitt eget vis med en helt annan avsevärt lägre budget och vilka filmer det handlar om får ni själva kolla upp. Regissör är C. Thomas Howell som även är dragnamnet här tillsammans med Timothy Bottoms. Howell är betydligt lugnare i denna än i Pure Danger som han även regisserade med vilket var en hemsk film på alla vis men här är han som sagt lugnare.

Storyn är välkänd antar jag så den rör vi inte och för de som väntar sig ett traditionellt äventyr som det från 1975 lär bli gruvligt besvikna för det är cgi all the way här och väntar ni er även dino-raffel så kan ni sluta läsa här direkt. Vad vi bjuds på i dino väg är ett par fåglar i skyn, en Pterodactyl i närbild snabbt, två olika T-Rexar, ett undervattensmonster som man bara ser en skymt av och en stor trollslända, inget som ger en erektion i soffan med andra ord. För vara cgi är det okej men det är för lite dinos här. Jag vill ha betydligt mer än dessa få stackare för att bli nöjd eller ens vilja lägga pengar på denna film.

Agerandet är väl ok får man säga då det varken gör från eller till utan det mer följer det vanliga Sci-fi channel stuket så där vet ni vad ni har att vänta er. Miljöerna är mest på samma ställe hela filmen igenom och såklart får vi samma scen ett antal gånger men hela filmen är förvånansvärt nog inspelad i USA så denna gången slipper vi Östeuropa, tack och lov. Inget att offra bandbredd eller pengar på för att se men känner ni någon dåre som köpt den så låna den då men lägg hellre era pengar på originalet. Där pratar vi om film!

Inga kommentarer: