tisdag 4 augusti 2009

Angel Of Death - 2009



Zoe Bell, Death Proof, spelar Eve. Kvinnlig hitman som råkar döda en oskyldig fjortis och som om det inte vore nog så får hon en dolk, hårt namn som bör användas mer flitigt, rätt ner i skallen av dennas livvakt. Dolken åker ut, Eve överlever men börjar plötsligt se den döda överallt. Jobbet blir svårare för hon kan inte längre döda kallblodigt men finner en lösning när den döda visar vilka som ska dödas för hon ska få sin hämnd via Eve.

Upplägget låter underhållande det erkänner jag och tanken på att se mer av Bell är alltid lockande. Och det får vi göra här. Dock inget naket men hon har en fin kropp och snygga ögon så man får nöja sig med det. Slåss gör hon med och tar stryk lika bra som hon delar ut. Problemet är bara det att detta ska eller rättare sagt vill vara, som en grindhouse film med lite gryn och kornighet inkastat pö om pö i bilden. Det lyckas inget vidare utan man får känslan av att detta ser mer ut som en serietidning än just en grindhouse film. Agerandet för utom Lucy Lawless, Xena minns ni allt. Själv hatade jag tramset. Zoe själv och Doug Jones, doktorn, är de enda som kan agera. Resten ger en känslan av lokal skolteater. Det är styltigt, stelt och alla försöker för mycket och långt över sin förmåga.

Våldet däremot är underhållande och vi får en del sköna fightingscener och där står Zoe för de bästa. Men då pratar vi fighting för pangandet i filmen är rätt sketet och det låter alldeles för tyst om vapnen. Det ska smälla för helvete för vi pratar ändå om vapen, inte ärtbössor. Men tiden är kort, 75 minuter så man hinner inte ha tråkigt men man hinner reta sig på agerandet och vissa karaktärer. Manuset är inte vad man hoppats på och det känns som man inte vet vad man vill med filmen. Regissören Paul Etheredge har tydligen gjort världens första gay slasher och den däremot låter mer intressant än vad den visade sig vara.

Nej, detta vara ingen höjdare och hade det inte varit för Zoe så hade inte jag lagt min tid på denna. Men gillar man lågbudgets actionfilmer så kan man nog få ut något av denna men jag gjorde inte det.

4 kommentarer:

Jay sa...

Lågbudget action borde väl passa dig ;)

Weekend Video sa...

Antar du syftar på PM nu men hade denna bara varit regisserad av Richard Pepin så hade detta varit en avsevärt bättre film. Och en PM-film ;D

Jay sa...

Japp tänkte självklart på PM

Weekend Video sa...

Vilken tur för hade du syftat på Cannon så hade jag blivit förbannad! ;D