onsdag 26 augusti 2009

Half Baked - 1998



Dave Chappelle är en härlig lirare med en skön stil och hans serie på Comedy Central rekommenderas varmt till alla med sinne för humor. En stor del av den humorn är med här med och det kretsar givetvis runt gräsrökande. Vad annars? Tamra Davis som regisserat är ansvarig även för CB4, en totalt vansinnig komedi om gangster-rap. Chappell däremot säger att hans manus till denna var bättre än filmen blev och att detta mer blev en stoner-film för barn. Något ligger där säkert i det för den är väldigt barnvänlig men lik förbannat jäkligt kul.

Cameosarna duggar tätt här från Wille Nelson som röker på till Bob Saget som avslöjar han sugit kuk för kokain till Tommy Chong som Squirrel Master till en häst med diabetes till en nakenkalender med Nasty Nate och vad som måste vara en av de bästa fängelseduschscener någonsin. Där är hur många sådana scener som helst här så se själva.

Just denna filmen har jag kollat på tidigare men aldrig fastnat för men denna gången funkade den fint och satan vad jag skrattade. Just scenen med Chappell som är på avvänjningsmöte är stor underhållning men värst är nog han med bar överkropp på samma möte. Ingen typ man skulle vilja möta en mörk natt på en bakgata det direkt. Huh! Så lockar en skäggig Bob Saget med febrig blick och grova avslöjande så vet ni var ni kan se det nu och kom ihåg vem som avslöjade var bara med.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Underskattad. Typisk tv3-film som går 02:10 på natten och som man har råkat spela in delar av. Men rolig och förtjänar bättre öde.

Weekend Video sa...

Finns billigt på discflopp för de som är intresserade. Så nu kan du köpa den och se hela i stället för bara delar!