söndag 9 augusti 2009

Hell Night - 1981



Inte nog med att detta är en jäkligt snygg poster, den är även reklam för en skön film. Kanske inte den snabbaste av alla filmer då tempot är av det lugnaste slaget på gränsen till segt men det vägs upp av den fina finalen och fröken Blairs fina urringning.

Landet ligger som så för de som inte vet att ett gäng studenter ska utsättas för lite hyss av de andra studenterna och ska därför tillbringa natten i ett spökhus. Givetvis har det ett horribelt förflutet som sig bör och de andra lirarna ska göra timmarna väl använda för de som ska tillbringa dem på insidan. Men vad ingen har räknat med eller trott är att någon som är på insidan av tomten/huset mer än gärna gör sitt för att ta livet av dem.

Linda Blair har leaden med sina bröst och med tanke på att denna är gjord efter den förträffliga Roller Boogie så är hon även här i fin form och har fortfarande inte blivit av med sitt babyhull vilket uppskattas i detta hushållet. Regin är av Tom DeSimone, som gjorde ett avbrott från sina vanliga porrisar han regisserade, är helt okej och han får till en fin stämning här. Han gjorde ett par sådana till efter denna innan han gjorde bottennappen Reform School Girls och Angel 3 men säg den lycka som varade och snart blev det porr igen varvat med tv. Jag känner mig smått avundsjuk här faktiskt.

Överlag en kul film men det gäller att inte vara småtrött för då riskerar man somna. Tempot är som sagt lågt men håller man sitt intresse vid liv så får man valuta för det i den fina finalen. Iofs är det en lite blodfattig slasher detta men så är även de bästa i denna genre. Men det förekommer en del fina mord dock ej så värst grafiska men ändå underhållande. Så ge den en chans om inget annat för Blair och hennes urringning.

6 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Jag gillar verkligen Hell Night. En av mina favoriter i genren. Dessutom är den grymt snygg också på grund av svenske Mac Ahlbergs foto.

Weekend Video sa...

Absolut! Alla sköna miljöer i filmen som grottorna och allt det gör sitt med för höja stämningen. Gillar mordet med lien, oväntat och brutalt.

khenrikm sa...

Ja, vilken tjusig poster. Hull är det inget fel på, se på fröken Kidman i Lugnt Vatten, där var hon min själ inte trådsmal precis!
Har inte sett denna, lägger till den på min Lizzardking-lista över filmer jag måste inhandla.

Weekend Video sa...

Kidman med hull? Lugnt Vatten? Står och väntar i hyllan så ska den ses! Yabba dabba doo!

mamoulian sa...

Hade den och sålde den, men det var väl kanske Linda och lite annat på slutet som fick mig att tveka... iväg gick den iallafall..

Apropå Kidman i Lugnt vatten... Finemang! Sam Neill är härlig oxå... Gillade Kidman i Bankok Hilton, men sen har det gått lite utför :-(

Weekend Video sa...

Karriären försvann med hullet fast Practical Magic är bra :D