onsdag 26 augusti 2009

The King Of The Kickboxers - 1990



Denna filmen kunde lika gärna varit Kickboxer 2 till skillnad från Albert Pyuns sura uppföljare med Sascha Mitchell. Inte nog med att fightingen här är vida överlägsen, storyn är avsevärt bättre och denna känns mer som en realistisk uppföljare. Annars är storyn precis som i Kickboxer, bara det att de lagt till elementen av snuff-filmerna och kryddat till det på det viset. Kickboxer själv är en klassiker som tyvärr fick en hel drös med usla uppföljare men detta däremot hade blivit en fin uppföljare för detta är underhållning på högsta nivå.

Loren Avedon från No Retreat No Surrender 2: Raging Thunder har leaden och även om han är en rätt rutten skådis så har han trots allt slagits med Hasselhoff, da hoff, i Baywatch och det förtjänar lite credit. Men här funkar han fint och gör bra i från sig fast det är i fightingscenerna han är bäst. Nemesisen denna gången är klippan Billy Blanks från The Last Boy Scout och Expect No Mercy. Talons Of The Eagle var han med i fast den var klippt utav helvete på vhs, precis som denna var, så den vill jag verkligen se om oklippt. Blanks är en härlig skurk här fast i vissa dialogscener är det sämre med agerandet. Han gör sig bäst han med i fightingscener helt klart. Annars ser vi den gamle räven Richard Jaeckel från Grizzly och The Dirty Dozen i rollen som kommissarien.

Men allt det kvittar egentligen för det spelar ingen roll för anledningen till man ser denna är våldet, inget annat. Man sätter inte på den man vill se bra agerande eller fint foto eller gripande ögonblick och gråtande barn. Man vill se folk sparka skiten ur varandra och det får man med här. Dialogen är underhållande om inget annat men den bästa dialogen är i stil med detta i filmen:
Khan: I know you. You are the brother... How perfect. I will send you to hell... to join your brother!
Jake: I've been there... for 10 years! AAAHHHH!

Vad mer kan man begära än denna sorts hårda dialog och våld då? Jo, det ska jag berätta nu. Man ska kräva stenhårda träningssekvenser, liknande de i Kickboxer. Där bland annat Van Damme övar upp snabbheten med hjälp av en hund. Här använder de sig av kokosnötter som de krossar med knäna och givetvis en jäkla massa stockar från alla sorters håll samtidigt. Tyvärr får vi inga spökkrigare här men väl en kåt apa. Lyssna själva:
Jake: Touch me in the night and I'll kill you.
Prang: The monkey loves that kind of talk.

Så vill ni se en fet kampsportsfilm så är detta den som gäller såvida inte Kickboxer ligger er närmare till hands men se då den först och ta denna direkt efter. Ni kommer inte att bli besvikna. Annars kommer Khan hem och spöar skiten ur er, garanterat, och apan har han säkerligen med sig.

5 kommentarer:

Henrik sa...

Mycket stabila replikskiften. Jag får lust att se filmen bara på det.

Weekend Video sa...

Det tycker jag verkligen att du ska göra!

Tack för du läser.

Daydreamer sa...

Stabil o brutal martial artsfilm, snart dags att se om denna och Shootfighter. :D

Weekend Video sa...

Shootfighter 1 är grym, den saken är säker! Ska snart se båda själv med för saknaden av Bolo är stor nu :D

Jay sa...

En av dom bästa fightingfilmerna någonsin och krok i hals scenen är härligt brutal