söndag 16 augusti 2009

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith - 2005



Så, då var den tredje delen i sagan avslutad och för en gångs skull så lyckades Lucas med att få till en bra film. Dialogen är mindre styltig och infantilt skriven och i den 72 minuten så händer det som varit så efterlängtat. Jackson lämnar in tofflorna i serien och väl var det. Så man kan säga att matchen mellan han och muppen slutade med 3 - 0 till muppen. Visuellt är detta kalas och alla effekter gör sitt med för att höja både intresset här och betyget. Vi får även se Wookiernas hemplanet och deras utplåning och det enda problemet är att det är för lite av det man får se. Slaget som äger rum där är jäkligt intressant men det visas bara i korta sekvenser.

De första 20 minuterna är färgsprakande i all sin actionfyllda prakt och det märks att Lucas ryckt upp sig från de två första och rätt barntillåtna filmerna. Denna är precis som Rymdimperiet Slår Tillbaka en rätt mörk film och det gillar jag. Anakin slaktar småbarn och blir Vader och Obi-Wan Kenobi får till ett rätt intressant skägg. Men höjdpunken i filmen är såklart födseln av Darth Vader. Oavsett vad man tycker om filmerna så är det en väldigt intressant karaktär och man kan inte låta bli att vilja veta mer om honom. Inte ens jag kan låta bli att flina korkat när han väl drar sina första andetag här när masken väl är på plats.

Mörk film med bra drag och feta slag gör detta till den bästa av dem tre senaste filmerna. Iofs så var motståndet inget vidare men det ska bli skoj att se hur den står mot de äldre filmerna.

2 kommentarer:

Linus sa...

Håller med dig om att vi borde fått se betydligt mer av slaget på Wookiernas hemplanet. Finns många kul smådetaljer med den här filmen. Speciellt en scen i början, precis när Palpatine räddats av Anakin och Obi-Wan, och står och pratar med Mace Windu. Bakom Palpatine står en blå, uppblåst "kvinnovarelse" och himlar med ögonen och tittar in i kameran. Man blir nästan lite aggressiv.

Weekend Video sa...

Lucas kunde gott släppt med lite mer sådant tycker man. Känns som han satsat på att få med mycket men bara lite av det.