lördag 9 oktober 2010

Piranha - 2010



Filmen Piranha gjordes av Joe Dante 1978, det var även en låt med Exodus på deras platta Bounded By Blood från 1985 och nu är Alexander Aja´s remake här. I 3D. I rollerna ser vi puddingen Elisabeth Shue, Ving Rhames i en mindre roll än väntat, Christopher Lloyd, Jerry O`Connell som är underhållningen i filmen och Richard Dreyfuss som bjuder på filmens bästa stund och en fantastisk inledning som jag aldrig kommer att tröttna på. Storyn, behövs den stavas egentligen? Jag menar, postern säger och visar allt egentligen. Det är naket, naket, naket, bröst, bröst, bröst, rumpor,rumpor, rumpor och blod, blod, blod, tarmar, tarmar, tarmar och en massa annat kul. Tyvärr behåller puman Shue kläderna på men det bara visar vilken klass hon håller.

Kastar vi in spring break, kåta, fulla ungdomar som inte har någon som helst sympati, empati eller sunt förnuft så har ni smörgåsbordet uppdukat, kryddat med sylvassa käftar hos våra nya favoritfiskar. Själva massakern i originalet på badplatsen var kanske inte så värst mycket i gore-väg men det tar Aja´s igen här med råge. Det stympas, slaktas, kleggas, stänker och splattar allt vad tygen håller. Nicotero och Berger som står för effekterna har fått jobba för pengarna och det är inte inte utan att man undrar vad Kurtzman tänkte när han lämnade dem för att göra den hemska The Rage med Misty Mundane. Där kan vi prata om bottennapp av rang!

Detta däremot är en höjdare av rang som skall inhandlas så fort den släpps och ses om direkt på en ordentlig utgåva för den ripp jag fick tag i var inget vidare men det räckte för att jag skulle bli nöjd, intresserad, sugen på mer och framför allt så fick den mig att se mer av Elisabeth Shue i The Saint samt se om Dreyfuss fantastiska inledning. Aja som fastnat i Hollywoods remake-fack visar än en gång han är en jävel på att göra film med både innehåll som gore men nu vore det väl ändå på tiden med en egen film och inte en remake till. Och när det kommer till denna så kan jag inte bärga mig innan tvåan kommer för detta gav verkligen mersmak. Tills dess så ser vi alla om Mega Piranha från Asylum. På Blu-ray.

10 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Men Aja gör verkligen bra remakes :) Han hittar helt en egen stil! Men visst vore det roligt med något eget! Vi håller tummarna för det, men han får gärna göra Piranha 2 först!

Jag ÄLSKADE Richard Dreyfuss cameo, otroligt rolig och fint av honom att "sänka sig" till att göra en fem minuters roll i en splatter-remake. Han måste ha fått bra betalt!

Ninja Dixon sa...

Och Elisabeth Shue var ett bra val som sheriffen. Bra skådis, snygg, cool och har den tyngden som behövs i en tok-rulle som denna.

Jay sa...

Fan jag måste ta och fixa den snarast känns det som

Weekend Video sa...

Ninja:
Kul att se dig här inne igen för det var allt för länge sedan du delade med dig av dina kommentarer :)

Elisabeth Shue är en pärla på alla vis och den enda anledningen till jag har Hollow Man. Hon och Rhona Mitra ;)

Jay:
Dags för en paus i allt porrsurfande inte är helt fel...

Ninja Dixon sa...

Det är oftast lättare att vara lite lat, dvs "gilla" eller skriva en kommentar på Facebook när du postar en länk - men jag ska bättra mig. Det var förresten länge sedan jag såg dig kommentera på min blogg! ;)

Weekend Video sa...

Ooops! Prata om att fastna med skägget i brevlådan där ;)

Jag vet att jag är usel på att kommentera dina inlägg men får ta och skärpa mig på den punkten :)

Mr_v sa...

Jag är sugen som fan på den här, inte minst efter denna recension. Dock är det en sak som oroat mig för, och som jag vill kolla: jag har fått intrycket av att den här kör jävligt hårt på 3D-gimmicken fullt ut. Stör det när man ser den i vanlig gammal härlig hederlig 2D hemma på burken, eller är det inget man tänker på?

Weekend Video sa...

Jag såg själv 2D versionen och den funkade fint tycker jag. Visst fanns där vissa sekvenser som sticker ut och som är gjorda för just 3D men det funkade bara fint det med :)

Film- och Musikbloggen! sa...

Haha, The Rage har jag sett, tyckte den var rasande kul! http://brm.blogg.se/2009/january/filmtips-the-rage-2007.html

Jag hade glömt bort den här Piranha-rullen, tack för påminnelsen!

Ty sa...

One of the better movies of 2010! Lost of fun gore, lesbians and nudity. It has Bad CGI\3-D, but that was part of the charm.