söndag 8 mars 2009

The Banker - 1989



Ytterligare en klassiker från videotiden i ungdomen. Duncan Regerh från The Monster Squad och Krokodylus spelar bankiren som gärna dödar horor i stil med The Most Dangerous Game. Robert Forster spelar snuten som ska stoppa honom. Svårare är det inte och det funkar skitfint på alla vis.

Robert Forster som aldrig gör en dålig roll är lika bra här som alltid och det enda han får dras med är en hemsk skinnjacka. Regerh som är enorm i sig gör som alltid även han bra i från sig. Vi ser även Jeff Conaway från Grease och Celebrity Rehab där han är inne med Brigitte Nielsen och svamlar på fyllan. Här spelar han en typ med smak för riktigt unga damer. Leif Garreth från Devil Times Five är med han med men han gör inga avtryck i snön och givetvis är gamle Richard Roundtree med på ett hörn med. Stabila skådisar i en tidstypisk lågbudgetsfilm som funkar fint och är riktigt bra.

Nu vet ni vad som gäller och låter det bra så är det bara att leta upp den. Ni hittar säkert den i reabackarna antingen seperat eller i ett fyra-pack, själv har jag den på region 1. En bra och simpel film som på alla vis som rekommenderas varmt! Det behöver inte vara så jäkla invecklat egentligen för att vara bra.

Men kom ihåg:
My name is Dan, i´m a cop and you´re fucked!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Liten underskattad pärla där med bästa slutrepliken nånsin. Ett fint exempel på att man inte behöver krångla till det så mycket för att göra en underhållande film. Sen hjälper det i och för sig att ha genomsympatiske Robert Forster i huvudrollen.

Weekend Video sa...

Duncan Regerh gör sitt med tycker jag :D Du ar väl The Monster Squad där han ÄR Dracula!
Mycket skön film som fler borde upptäcka!

Anonym sa...

"-Wolfman's got nards!"

Jodå, den står tryggt i hyllan ;)