onsdag 18 mars 2009

Death Sentence - 2007



Kevin Bacon spelar Nick Hume, make och familjefar som en dag får se sonen mördas i en gäng initiering. Lagen klarar inte av att göra något av värde så Nick tar lagen i egna händer och mördar svinet själv. Mest av misstag men han räknar inte med att gänget ska hämnas tillbaka och snart är en ond våldsspiral i gång.

Bacon är lysande som alltid och här får han sällskap av John Goodman som är lika bra fast är svinig vapenhandlare. Regissören till första Saw-filmen gör här ett bra arbete och manuset är skrivit av mannen bakom manusen till Death Wish-filmerna. Så lite hederlig vigilantism bjuds vi på här. Grymma skottskador som följer dagens mall och våldsdåd bjuds vi också på med ett lagom hårt metal-soundtrack som bakgrund. Det bryter aldrig fullt ut utan mer ligger i bakgrunden och puttrar lite och när det smäller som våldsammast så brakar det loss. Lite i allafall för de vill inte skrämma bort de som inte gillar den musiken.

En bra film över det stora hela och härligt våldsam i slutet och det är alltid skoj att se Kevin Bacon röja loss. En mycket fin och kompetent skådespelare tycker jag. En bra film som man kan se back to back med The Brave One med Jodie Foster då de är i samma stil och klass.

Inga kommentarer: