måndag 16 mars 2009

Intent To Kill - 1992



Traci Lords spelar en polis som inte drar sig för att gå längre än vad lagen tillåter i att sätta dit de som hon är efter. När hon kommer ett gäng sliskiga colombianer med kraftiga Tony Montana-komplex på spåren så tröttnar till och med hon på deras taskiga ordförråd och våldtäkt på det engelska spåret så hon bestämmer sig för att rensa upp!

Charles T. Kanganis som gav oss och världen den hemska Deadly Breed har verkligen lyckats denna gången. Inte för att detta är världens bästa film för det är det inte, långt i från men den är grymt underhållande, kul och spännande till och med. I sann PM-anda så bjuds vi på massor av slow motion-scener, bilkrascher, squibs och de vanliga ingredienserna vi är vana vid så vi blir inte besvikna. Traci Lords visar sig inte naken så de som hoppas på det får se hennes porrisar i stället men hon gör ett bra jobb här och gör faktiskt mer av sin roll än vad den kräver och även mer än vad hon själv klarar av i vissa scener. Men hon är skitkul att kolla på när hon ska skjuta, röka, köra bil osv för hon går verkligen in för det. Hon är härlig här med andra ord.

De andra är Angelo Tiffe som gör ett bra jobb som den slemmigaste av alla colombianerna, han går verkligen en på nerverna här med sitt Tony Montana-komplex. Det blir så störigt till sist så man vill skjuta honom själv och vi får se Yaphet Kotto som Tracis kommissarie som hon lyckas driva till flaskan vilket han själv kommenterar i en skön scen. Kotto verkar ha kul i sin roll som känns väldigt baserad på den han gjorde i Uppdrag Mord men denna rollen kan han göra i sömnen utan problem.

Annars en skön film med bra tempo och en härlig Lords som hora i början som väcker ens intresse direkt. Lite sleazig stämning över filmen och vi får en del naket mellan varven så det är inte så mycket att klaga på. Väl värd att se!

Inga kommentarer: