tisdag 24 mars 2009

The Boondock Saints - 1999We'll start the ass-kissing with you.

Detta är en av mina absoluta favoritfilmer och bland de bästa jag har sett. Den har fanimej allt jag vill se i en actionfilm. Humor, action, blod, sköna karaktärer, korkade brudar, husdjur osv.. Men här kommer handlingen för er som inte sett den.

Två irländska bröder i Boston får ett plötsligt uppvaknande när Gud talar till dem och beordrar dem att de ska vara hans vertyg på jorden för att straffa de onda och rädda de goda. Givetvis gör de som Han säger och drar ut i krig mot den organiserade brottsligheten i Boston. Allt går som en dans men en extrems skicklig brottsutredare är dem på spåren samt en udda karaktär vid namn Il Duce. Och som vi alla vet så varar lycka aldrig länge...

Som de två bröderna ser vi Sean Patrick Flanery och Norman Reedus och som deras polare David Della Rocco syns David Della Rocco. Ron Jeremy är med i en roll som underboss med Elviskomplex och är lika vidrig som vanligt. Och som FBI-agenten som inte gillar mys efter sex ser vi den alltid strålande Willem Dafoe. Han är otrolig här! Jag vill inte förstöra för er som inte sett denna så jag kommer inte berätta om hans roll i filmen men han kommer garanterat fastna i ert minne efter denna filmen.

So you're telling me it was one guy with six guns, and he was a senior frigging citizen?

Detta är en perfekt actionfilm som blandar allt och ger oss en underbar kombination av humor, underhållning, mycket skön dialog, bra story, härliga karaktärer, fina rattar och ett helvetes drag i actionscenerna. En annan sak som är så otroligt bra är hur de väljer att visa hur det går till när bröderna rensar upp och det är inte som man väntar sig, tro mig, och i slutet är det helt vilt. Favoriten är när Dafoe ligger på marken precis som i Plutonen i sin dödscen där och bara skriker: There was a firefight!! Jag bara älskar den scenen så jävla mycket!

Så ge er ut och leta upp detta mästerverk och se till att telefonen är urkopplad, farmor inlåst på hemmet, ungarna samt eventuella husdjur sövda och sambon i väg på bingo och skruva upp hemmabioanläggningen på max och bara njut!

Jag älskar denna filmen och hoppas att det är fler som delar den känslan för detta är en film som kom från ingenstans och fick sitt genombrott, inte tack vare marknadsföring för ingen visste hur denna skulle marknadsföra, utan för att folk chansade och såg den och pratade om den sen och spred den på det viset. Själv läste jag om den i en tidning och hade tur att min bror hade sett den på kvällen innan och hade den liggandes i sin bil. Själv hade han inte gillat den men jag kastade i den, såg den och beställde den direkt på studs. Sen kom morsan ner och fick se den och samma sak där. Jag fick beställa den till henne direkt med. Brorsan? Han fattade sen vad han hade missat och nu äger han den med. Sen hörde man snacket på jobb när det pratades om film och då var denna alltid med när folk skulle berätta om något bra de sett så detta är en film som folk sett och minns. Och nu är det er tur om ni inte sett den!

Köp den! Se den! Älska den! Jag kommer alltid att göra det!

4 kommentarer:

Ramne sa...

Håller med om att som action film är den nästan perfekt. Tvåan är på G. Låt oss hoppas på en värdig uppföljare

lizzardking sa...

Det får vi verkligen göra! Står på IMDB att den är under produktion och ska vara klar i år så vi får hålla tummarna :D
Tack för du läser!

Mr_v sa...

Jag vet att det är som att svära i kyrkan, och jag darra nästan på handen när jag skriver det, men jag vart en smula besviken på den här. Alla hade hissat den så till skyarna innan jag såg den att jag blev modfälld när den "bara" kändes jävligt bra och inte så fantastisk som jag var beredd på.
Är nog läge för en omkoll dock, misstänkter att den kommer växa på mig. Och när jag nu tänker tillbaka på den kommer jag ju bara ihåg coola scener och skön stämning, så det känns verkligen som läge...

lizzardking sa...

Tillbaka till soffan bums med dig och vräk på den bara ;D
Det är ingen perfekt film men det är så jäkla bra stämnning i filmen och runt personerna i den så det lyfter till oanade höjder. Man sitter bara och ser dum ut framför tvn så bra som det är. Jag gör det i allafall :D
Tyvärr blir det så när andra hyllar något och man själv ser det, man ser inte det lika bra som de gör direkt men i bland så kommer det på titten efter den första när man hunnit smälta den. Och denna gången vet precis vad som väntar en för då kan man bara slappna av och njuta för fullt. Hoppas du ser om den!