onsdag 4 mars 2009

Cherry 2000 - 1987


Sam bränner ner sin sexrobot Cherry 2000 totalt i ett vilt samlag i köket när hon försöker diska och jakten på en robot börjar. Då detta är i framtiden efter ett förmodat kärnvapenkrig så har städerna rejält fallit för återvinning medan lirarna på landet fallit tillbaka till den gamla westerntiden. Så Sam ger sig ut för att finna en Tracker som kan hjälpa honom ut till Sektor 7 där han kan finna en ny Cherry 2000, minneskortet har han allt kvar. Så han får hjälp av trackern E. Johnson och tillsammans ger de sig ut i den stora öknen för att finna en ny sexrobot. Men allt är inte en dans på rosor och snart haglar kulorna om öronen på dem.

Ytterligare ett bidrag till genren utskällda och bortglömda filmer fast trots den har en tendens att bli tråkig mellan varven så är den rätt kul faktiskt. Melanie Griffith som spelar E är ingen skådespelare och kommer aldrig att bli. Hon kan inte ens säga en replik så det låter naturligt, hon är verkligen kass på agera. Men som tur för henne så finns det andra stabila personer i olika roller som väger upp hennes uselhet. Ben Johnson, Robert Z´Dar, David Andrews, Harry Carey Jr, Laurence Fishbourne, Pamela Gidley, Brion James, Tim Thomerson tex.

Miljöerna är feta här då de har hittat riktigt coola sådana, Allt från tunnlar till stora byggnader och fan vet allt ute i öknen. Vissa stunt är riktigt coola med typ det med kranen och bilen. Tim Thomerson leder ett gäng weekendkrigare som vill styra hela skiten och alla av dem är fritidsklädda som om de var på någon sportsort och har ledigt. Vilket bara ökar upp de komiska inslagen. Så en helt okej actionstänkare med en ottoligt blek Griffith i rollen men hon kan man skita i. Ett helt okej tidsfördriv som man kan slökolla på en slö dag. Kul film om inget annat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helfestligt raffel i den här, tycker jag! Ångrar bittert att jag gav bort min gamla vhs-kopia till nån jävel på fyllan.

Weekend Video sa...

Oj! Det är sånt som ger ärr för livet :D
Det hade varit roligt att få tag på America 3000 nu med, den var i samma klass som denna. Fast America 3000 hade ingen Griffith, de hade en stor luden lirare med en bandspelare :D

Men denna finns på fin DVD så¨du hittar den lätt.