måndag 9 mars 2009

Atomik Circus - Le retour de James Bataille - 2004



Jason Flemyng kommer till en liten Fransk skithåla med hög inavelsfaktor och ska vara stuntman på deras årliga festival. Väl på plats så får han till det med den enda skönheten i byn och den enda sångerskan där. Men under hans stunt så går allt åt helvete och han finner sig mötande 133 år i finkan. Han rymmer men samtidigt så invaderas stället av inte bara en liten kåtbock som i skepnad av skivbolagsdirektör som vill lägra Paradis och som om inte det vore nog även aliens. Så under den stundande festivalen så brakar allt loss.

Här bjuds vi på allt möjligt fanimej. Allt från riktigt bra rockmusik med Paradis till skumma aliens och ännu skummare uppstoppade hundar utan tänder och en person som kallar sig Chief Brody som dragit ut tänderna på jycken! Lite splatter bjuds vi på med så det blir vi inte blåsta på.

Filmen börjar skönt och bra men sedan blir det lite segt i mitten för att sedan explodera en kort stund i slutet rejält för att sedan bromsa in igen. Iofs är filmen rätt kort så det går rätt fort ändå men man blir lite konfunderad av de konstiga inbromsningarna i tempot. Flemyng snackar antingen franska här eller så är han dubbad av en som är väldigt lik honom. Förmodligen så är det han som snackar franska då han inte har så många repliker. Slutet blev jag inte riktigt klok på men det är nog meningen tror jag. Det ska nog vara lite skumt för stämningens skull.

En väldigt originell film med ett makalöst soundtrack av Paradis som måste höras och ett skönt upplägg. Denna kommer att rulla fler gånger.

Intressant film som bör ses!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Aah, kul att du tyckte om den.

Weekend Video sa...

Tack för du sålde den ;D
Fast musiken är det bästa och den lila Paradis som är jävligt cool här :D

Jocke Andersson sa...

Cozzi: Shit vad snabbt du sålde din! :) gillade du den inte?

Jocke Andersson sa...

Tänkte ni på en sak (som jag tänkte skriva i min recension men glömde) förresten: Snubben med rymddräkten är ju killen som kör borren genom huvudet på Bob i City of the living dead och dussintals andra italienska exploitationfilmer, Venantino Venantini :)

Weekend Video sa...

Ah i helvete! Det såg jag inte ens. Kände inte igen honom alls. Kul som fan för ditt påpekande :D
Nu kollar man hårdare nästa gång.