fredag 6 mars 2009

Mission Of Justice - 1992



Jeff Wincott spelar en bitter snut som tröttnar på att det aldrig blir rättvisa straff på slöddret han drar inför rätta så han slutar kåren och går med i Brigitte Nielsens Peacemakers som rensar upp stan själva i syfte att få henne vald till bormästare. Tyvärr har hon inte rent mjöl i påsen och när hon mördar Wincotts gamla polare så ansöker han till gruppen och får en plats. Väl där börjar han utreda vem som gjort vad mot vem. Som inte saker och ting var djävliga nog så är hennes bror med på ett hörn med. Brodern spelas av den enorme Mattias Hues.

Underhållande martial arts-film minst sagt. Visade sig vara den tredje delen i Martial Law-filmerna med. Tyvärr är Rothrock utbytt här mot Karen Sheperd men hon är minst lika fin, om inte bättre! Wincott är brutal och kan agera vilket är ett plus för det blir lättare att intressera sig för karaktären då. Till och med Nielsen är hyfsad till skillnad från Cobra där hon verkligen är under isen.

Slutet innehåller en skitfet fight mellan Sheperd och Cyndi Pass som måste ses. Den är stenhård med massor av höga sparkar och brutna leder. Wincotts fight mot Hue är inte illa den heller. Det är gott om feta fighter här så man blir inte besviken, den saken är säker! Kolla bara in när Wincott ska gå the gauntlet annars.

En jäkligt underhållande martial arts-film som går lite på tomgång mellan fighterna men har en väldigt smart upplagd story som funkar fint. Rekommenderas!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Klassiker i tokactiongenren :D!!!

Älskar gauntlet-scenen där Wincott kör sin special = xylofonen! Dvs. trummar på en bad guy från fötter till huvud med ett par karatekäppar.

Weekend Video sa...

Var just den scenen jag syftade på med the gauntlet :D
Härlig film! kom gärna med fler tips bara på sådana!

Anonym sa...

Några favoriter i PM-stallet:

"T-Force" - Jack Scalia mot elaka cyborgs.
"Last Man Standing" - Jeff Wincott och hans kycklinggula kavaj mot korrupta snutar. VM i glaskrossning.
"Pure Danger" - C.Thomas Howell med lösmustasch som lunchkocken som snubblar över en förmögenhet i diamanter. Tungan-rätt-i-mun-action.
"The Underground" - Jeff Fahey mot gamla soulmusiker som ruttnat på samplande hiphoppare och tar lagen i egna händer.
"Zero Tolerance" - Fetaction med ung, kaxig Robert Patrick.
"Rage" och "Recoil" - Gary Daniels kanske inte är mycket till skådis men levererar järnet i dessa rullar. Non-stop med bilstunts, slagsmål, massiv skottlossning och sanslösa mängder krossat glas. Svindelvarning.

Weekend Video sa...

Imponerande! Vart finner man alla dem då?

Fred Anderson sa...

Rage (finns ute på billig svensk dvd, kolla Ginza kanske? - brukar finnas för 19:90 på Willys) har helt makalösa bilstunts. Det är en gigantisk jaktscen på en motorväg som är så galet spektakulär och påkostad att det är groteskt. Klassiker från PM.

Mycket från PM är väldigt sevärd. En annan guilty pleasure är givetvis Dark Breed - har du inte sett den Lizzard, se den!

Anonym sa...

Spiro Razatos heter mannen bakom bilstuntsen, kolla in hans resume på imdb så förstår du vilken klippa det är.

Har faktiskt hittat dom flesta i såna där 5 för 99:- lådor på ICA och Willys. Några plockades som R1:or för runt 50-lappen, resten på tradera. Happy hunting.

Anonym sa...

Helsike!
Den här rullen glodde jag sönder då jag var runt 12 bast. Hur såg du den, jag vill också! :)

Vill minnas att the gauntlet var sjukt fränt.

Weekend Video sa...

Jag har den på en dubbel-dvd med tre andra filmer. Bland annat Savate med Olivier Gruner och Martial LAw 1 & 2. Kul med tanke på att Mission Of Justice är Martial Law 3. Du får jaga i reabackarna på ICA eller Maxi.

Anonym sa...

Jaså är det en svenskutgåva du sitter på till o med. Lybbo.

Yup, får snoka runt. Lycka till me.