tisdag 3 mars 2009

D-Tox - 2002Här pratar vi om utskälld film som verkligen är undervärderad. Fina miljöer, bra skådisar och en simpel historia och ändå detta liv. Kan det bero på att det inte är någon Rambo eller Rocky? Jag vet inte. Den känns lite olik en standard Stallonare men det behöver inte vara något negativt. Jag är inte van vid att se en nedsupen Stallon som är bräcklig och svag men det gör inte filmen dålig för det. Så bort med fördomarna och ge den en ny chans eller se den för första gången med öppna ögon. Nu kör vi!

Stallone är FBI-agent som jagar en polismördande seriemördare. Han tror sig vara nära när plötsligt hans egen flickvän faller offer och han super ner sig och gör ett självmordsförsök. Hans polare skickar upp honom till ett avvänjningsställe i bergen som bara tar emot poliser och där tas allt i från honom och snart börjar de intagna dö som flugor och det visar sig att mördaren också lagt in sig där....

Svårare behöver det inte vara för ett bra manus. Kastar vi in fina skådisar som Robert Patrick som macho-kille som är SWAT och så hård så han blir fjollig, Tom Berenger som verkmästare som är lite småstollig, Kris Kristofferson, Charles S. Dutton, Jeffrey Wright, Robert Prosky, Sean Patrick Flanery och den vackra Dina Mayer så har vi en fin röra som är kul att se. Regisserade av mannen bakom I Know What You Did Last Summer, ingen favoritfilm till mig direkt, Jim Gillespie som gör ett helt okej jobb här. Fast det tyngsta jobbet gör Stallone som jag tycker verkligen är bra som nedkörd snut med allvarliga problem.

En helt okej thriller i skön miljö och fina skådisar och med ett bra flyt i filmen. Det finns sämre filmer där ute och det finns bättre, absolut. Men detta är ingen dålig film på något sätt. Precis som Shade är denna väldigt underskattad vilket är synd. Fast mest synd om de som inte inser vad de missar. Vi som gör det vi har koll på läget!

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag tror att det enda som saknas är WIlliam Forsythe och ett aningen bättre manus. Möjligtvis Clancy Brown också. Och Sam Elliot.

lizzardking sa...

Usch! Hade dem med varit med så hade jag varit blöt i byxorna i går för fan! Dröm cast då ju :D Manuset har jag inga större problem med för jag sväljer det men de du nämnde... ojojoj vilken film!