söndag 29 mars 2009

Python - 2000



Ja, ni kan storyn vid det här laget. Genetiskt förbättrad pytonorm kommer lös i en liten dyhåla. Och nu måste den stoppas. Inget direkt fantasifullt bakom manuset men det är inte kört för det. Häng med!

Vi ser i rollerna Robert Englund, som när han inte spelar/spelade Freddy, gör ytterligare en galen/excentrisk vetenskapsman/filur på film. Vi ser även mannen som är som en Volvo, Casper Van Dien. Med Volvo menar jag att han är inget märkvärdigt och lite träig men han får jobbet gjort och i vissa fall är fullt trovärdig, dock inte här. Vi får även überhårdingen Ed Lauter som pilot i början med några minuters screentid. Han ser fortfarande hård ut i pilotmössa. Men vad som verkligen höjer sig ur röran är Jenny McCarthy och hennes otroligt porriga men ack så trashiga bimbo till husspekulant. Hon är skitkul här samt hennes tilltänka loverboy/mäklare Kenny The Closer spelad av Scott Williamson. Han är verkligen underhållande och han hade definitivt kunnat sälja hus till mig när som helst! Cuh-Shing baby!

Ormen är givetvis cgi all the way och rätt taskig sådan faktiskt. Enda som verkar vara modellgjort av den är svanstippen som vi får se vid ett par tillfällen. Men det funkar trots det för det är en enorm orm vi bjuds på. De andra skådisarna är inge direkta höjdare och de är faktiskt rätt sura. Men vi får här direkt från Karate Kid och Shotfighter 1 & 2 William Zabka och han var även med i Python 2. Jepp, den fick en uppföljare med. Två rättare sagt om vi räknar in Boa vs. Python. Python 2 dyker snart upp med här, var inte oroliga.

En helt okej snake-flick som är för lång samt gjord för tv. Den första timmen är bra sedan dras det ut in i absurdum och man bara kollar på klockan till sist. Så 15 minuter kortare så hade den varit perfekt. Att den är gjord för tv betyder inget direkt mer än att man inte får svärord men lite gore bjuds det på. Och det är roligare än att höra 750 olika variationer på fuck eller bitch. Så en helt okej film för oss som gillar genren och även funkar för de som inte är så insatta i den.

Inga kommentarer: