tisdag 24 mars 2009

Vertical Limit - 2000




Ung kille som kapat livlinan för farsan för att rädda sig och sin syster i ett tidigare fall vid en klättring finner sig snart på en bergssida igen för att rädda syrran igen. Laviner, solsken som tinar nitroglycerin, egoistiska och mordbenägna typer och ett strålande väder gör detta till en fin mysfaktor i soffan när man vill vara för sig själv en stund.

Stabil regi av Martin Campbell, mannen bakom den bästa Bond-filmen Casino Royale, The Legend Of Zorro med Banderas och The Mask Of Zorro samt Flykten Från Absolom. Många hisnande bergsbestigar och yikes!nu hänger jag löst igen-scener som ger mig i alla fall ofrivillig handsvett. Jag gillar inte höjder, endast på film går de an och här bjuds vi på fina sådana!
Visst storyn kanske är lite tunn och korkad på olika vis men det är ett stabilt hantverk vi bjuds på och det är bra gjort. Det är inte precis någon som filmat detta på en gräsmatta där en lirare ligger ner framför en fläkt och någon klipper sin pubel framför den för att få det att likna snö utan det är så nära verkligheten det kan bli tycker jag.

Det är inga nykomlingar framför kameran utan vi får Bill Paxton, Scott Glenn, Robin Tunney, David Hayman och vår engen svenska polska Izabella Scorupco som är riktigt fin här faktiskt. Med andra ord, en kul upplevelse som funkar fint att slappna av till.

Inga kommentarer: