onsdag 11 mars 2009

Loch Ness Terror - 2008



1976, en expedition går totalt fel vid Loch Ness, skottland, och endast en liten grabb överlever. 35 år framåt eller nåt sånt så finner vi oss vid en insjö någonstans i Nord Amerika. Och givetvis är monstret här med nu! Tack och lov för logik inte funkar här för annars hade vi inte fått någon film. Den lokala sheriffen får sin väldigt öppensinnade svåger dödad och misstänker att något finns i vattnet. Hennes grabb som sköter om betesaffären blir guide till en mystisk främling som kommer till patsen för att träffa hans farbror. Främlingenhar lång oljerock, cowboyhatt i filt och röker cigariller. Han tror han är Clintan givetvis. Främlingen är övertygad om att Nessie finns i sjön och att han är svaret på deras böner och Nessies baneman.

Vad kan man säga? Detta är en härlig film på alla vis. Kollar man på IMDB så sågar precis alla den och de är endast okunniga typer som inte vet att uppskatta en fin creature feature. Visst är det cgi givetvis här men sådan har jag sett mycket sämre utförd än här. Att bygga en modell i den storleken som monstret har här hade dräpt hela budgeten för filmen så detta var ett bra val. Och förståndigt. Hellre lite unken cgi och en skön film än ingen film alls.

Kändisarna i filmen är få, otroligt få och den enda som egentligen sticker ut är Don S. Davies som den underhållande vicesheriffen Neil. Annars är det inga direkt att ringa hem om. Detta är i likhet medSci Fi-channels filmer och denna är faktiskt snäppet över dem i underhållning och effekter men de är annars på samma nivå. Med andra ord så vet man vad man får. Bra tempo och flyt så tiden går fort och man har aldrig tråkigt. En skön film helt enkelt och ja, det bjuds på gore med. Ingen creature feature är ju inte komplett utan det!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skön creature feature där. Paul Ziller är rätt pålitlig som regissör, synd bara att "Yeti" sög jakpung...

Fred Anderson sa...

Jag har beställt den här, så jag ser fram emot den mycket. Både du och Jocke gillade den så det betyder väl något antar jag ;)

Weekend Video sa...

Glömde nämna att vi får ett par latexmonster med så du kan sova lugnt :D