fredag 20 mars 2009

The Toolbox Murders - 1978



Detta är den filmen man hörde historier som liten och där varje historia blev vildare och vildare och alla som berättade om den, jag med och jag hade inte ens sett den, hade en kompis eller släkting som sett den. Historierna var vansinniga och historierna om dem som sett den var nästan ännu värre när det gällde deras reaktioner. Nu är det andra bullar och man har både sett den och ägt den på olika utgåvor. Men som i fallet med många filmer så är det snarare en kompensation att äga sådant som man aldrig kunde/vågade se som liten eller inte fick och nu måste man ha det i samlingen för komplettera det man missade back in the day. Och som i de flesta fall så är det inte för att själva filmen i sig är bra för det är de väldigt sällan, man vill bara tro att man tycker det är bra för att kompensera sitt inköp och slöseri med pengar. Så är det även med denna.

Början är bra, inget snack om saken. Den första halvtimmen funkar fint med alla mord och stämnningen är härligt 70-tal men sedan blir det bara tråkigt, trist och segt. Visionen man har och får av mördaren raseras direkt man ser och förstår vad han är för en jeppe. Filmen växlar helt spår och slutar lite lagomt "chockerande". Själv tycker jag att det bara suger. Ärligt talat så hade denna inte haft den början som den har så hade detta varit en fin tv-film baserad på "en sann händelse"...

Cameron Mitchell funkar fint i masken men sen blir han bara en missförstådd/störd mysfarbror som gör mackor och slickar klubbor, jag vet, det är inte vad ni tror era snuskgubbar... Men annars är han ingen favorit hos mig. Inget som kommer att ses om och nu åker den ut ur samlingen, nostalgi i all ära men då ska det vara bra nostalgi!

Nu ska jag se Hoopers remake i stället för den är i alla fall bra!

3 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Fast Hoopers remake är iofs usel den med :-) Fast det oklippta mordet på Juliet Landau är härligt snaskigt. Bara synd att censuren inte lät det va kvar orört i filmen. Sen är det lite kul att snabbköpstoken från Cobra spelar vaktmästare.

Anonym sa...

Har ganska exakt samma relation till denna. Många år gick man å drömde om vad den här skulle innehålla för hemskheter, men när man väl såg den blev det en kraftig besvikelse. Remaken har jag inte sett, den är alltså sevärd? får ta å kolla upp den.

Weekend Video sa...

Tobbe:
Jag gillar den för det är skön stämning och del grafiskt kvar trots allt ;

Mr. V:
Det tycker jag du borde göra faktiskt. Inget mästerverk men klår detta tramset och det är blodigt emellanåt :D