måndag 2 mars 2009

Darkness Falls - 2003



En liten kille tappar sin sista mjölktand och nu väntar han bara på att tandfen ska komma och hämta den. Fast han gör ett misstag så nu vill hon döda honom istället för att lämna kosing till honom. 12 år senare är han fortfarande mörkrädd och en jävel på att montera ficklampor när han plötsligt får ett samtal från en gammal flickvän som har liknande problem med sin son. Han ryker ut och försöker styra upp saker och ting men hamnar i spjället istället anklagad för mord. Och snart går strömmen i staden och han har inte ens en tändare på sig...

En helt okej rysare som var mest effektiv de första 20 minuterna och sedan blir det mer mainstream av det hela. Jonathan Liebesman som gjorde ett skönt jobb med TCM: The Beginning har gjort denna och nu jobbar han med ett projekt som heter Battle: Los Angeles och handlar om hur en pluton marinsoldater som ska stoppa en alien invasion i L.A. Låter hur kul som helst! Han har gjort ett stabilt jobb här med och det finns inget direkt att klaga på mer än att den blir väldigt ordinär snabbt och den känns väldigt nedtonat vilket är förståeligt då den är PG-13 men vad fan. Lite blod och en eller en annan patte kunde de gott bjudit på.

Monstret som klokt nog avbildas redan på postern är inget att bli rädd för då det är komplett i cgi och inte ett dugg räligt. Bara ordinärt det med. Stämningen som finns i de första 20 minuterna är hopplöst borta resten av filmen men det är stabila skådisar och där är inget att klaga på. Men nu är man svensk och då ska det mer till än en tandfe för attt skrämma en. Det krävs minst tre samiska renskötare med varsin vibrator och 2 kg vattenfast vaselin för att skrämma mig i alla fall. Om ni nu skulle vara en samisk renskötare med både vibrator och vattenfast vaselin som läser här så se inte detta som en inbjudan. Jag har hund!

3 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag tyckte den var mysig. En bagatell, men en mysig sådan och den är så jävla kort att den hinner ta slut innan man börjar ha tråkigt. Typ 70 minuter inklusive 10 minuters eftertext eller så. :)

mamoulian sa...

En av de filmer jag såg tidigt under mitt dvd-hyrande, på datorn innan jag skaffat mig teve och spelare. Släcker ner med några kuddar på golvet och en godispåse... Fast det var att ta i va? ;-)

Weekend Video sa...

Just speltiden var bland det bättre, när filmen är vid 75-miuterssträcket och det är 10 minuter kvar så slutar den hahaha Tråkig var den inte bara så jäkla tillrättalagd. Nästan som den är specialskriven för bolibompa.

M-baby:
Glöm inte ficklampan bara ;D