torsdag 5 augusti 2010

Scarecrows - 1988




Detta var en positivt överraskning för mig då jag aldrig sett denna förr men var medveten om vad den skulle handla om. Varför det inte blivit av har jag inget svar på men det kvittar egentligen för när tillfället är rätt så blir det helt enkelt av, svårare är det inte.Filmen i sig var över förväntan men med en stämning och med en atmosfär som i denna så kan man bara inte misslyckas med att skrämma folk. Handlingen är simpel som sig bör med ett gäng rånare som kommit över en rejäl laddning stålar och nu sätter girigheten in och en av dem bestämmer sig för att lämna planet de har flytt i med pengarna och gör det rätt över en tomt med en massa kors med fågelskrämmor på, ett öde hus och en grym överraskning i lur för våra nya vänner. För de här fågelskrämmorna gör mer än skrämmer i våg fåglar, tro mig.

Regissören William Wesley (Jose Rolando Rodriguez är det riktiga namnet på honom) gjorde sin debut här med denna höjdare bara för att sedan göra ett uppehåll på 13 år innan han gjorde Route 666 med Lou Diamond Philips, ännu en film som ska kollas upp av denna mannen. Men rykten säger att en ny film är på gång så vi får hoppas! För resultatet som dukas fram här ger verkligen en mersmak av hans arbete.

Bortser vi från stämningen och atmosfären i filmen så får vi även fina effekter i form av otroligt grymma fågelskrämmor, bra gore och effekter precis som fint våld. Det kapas armar, klipps upp bröstkorgar/magar med plåtsax och annat skoj här. I en oväntat kul scen får vi se hur det kapas upp en kropp bara för att sedan den ska rensas på sedlar där det är en hel del våld används i tillvägagångssättet. Det och en rätt stor kniv. Gillar man som jag skräck och inte sett denna ännu så är det verkligen hög tid att kolla upp den. Inte bara för det är en skräckfilm utan för att det är en oväntat bra sådan med.  Ett bra filmtips och en garanterad film att ha i samlingen. Jag blev verkligen överraskad här och hoppas ni blir det med. Mycket nöje!

Inga kommentarer: