tisdag 28 oktober 2008

30 Days Of Night - 2007



Det är bara att erkänna. Jag börjar bli en gammal gubbe. I veckan som var så till och med köpte jag en gubbkeps! 550:- riksdaler kostade den jäklen med! Somebody rape me!
Och inte nog med att min smak för huvud beklädnader har ändrats min smak för filmer som tidigare setts även den omvärderas. I detta fallet filmen ovanför.

Efter ett tips av en pajas på jobb så laddades denna ner och sågs. Vampyrer är alltid kul men inte denna. Alldeles för låååång och för fula vampyrer raserades hela mitt intryck. Tills lusten att omvärdera den föll på samtidigt som lönen ramlade in och man plötsligt stod med ett ex på hallgolvet. Och i går åkte den igen.

Och nu var det annat liv under kepsen!

För det första. DTS-spåret är kalas här. Inget snack om saken!
För det andra. Josh Hartnett har gjort fler bra filmer än Pearl Harbor och The Faculty, nämnligen denna.
För det tredje. Miljön är klockren!

Storyn är inget nytt under solen. Envis som jag är så var trots allt Frostbiten först med detta temat även om den endast slutar med detta som 30 Days... utspelar sig i. Skit samma.Båda filmerna utspelar sig i snö, vinter och har vampyrer. Se båda istället!

En lokal förmåga!

Josh är den lokala polisen med gles ansiktsbehåring, kraftigt gles till och med, hans fru som lämnat honom är någon sorts beväpnad brandinspektör, även hon lokal. Ingen ansiktsbehåring där. Hans mormor sköter radion i polisstationen och hans bror leker spel. Allt är frid och fröjd tills någon/några bestämmer sig för att elda mobiltelefoner, döda slädhundar och beställa rått kött på den lokala fiket. Hartnett arresterar killen och låser in honom. Plötsligt så börjar folk dö som flugor och det har blivit lägligt med 30 dagar natt.

Hård man, klen skäggväxt!

The Boys Are Back In Town!

Vampyrer har tagit över och vart gömmer man sig i ett landskap totalt nedfruset och med -30 på barometern? Jo, på grannens vind.

Här gömmer sig vårat glada gäng tills det är dags att ge järnet från byhålan med livet intakt.
Klarar de sig?
Det får du själv se och ta reda på.

Josh i blåsväder!
Detta är blodigt, slafsigt och kul! Vampyrerna ser ut att ha utvandrat från någon Öststat och inte har de någon fånig Euro trash-accent som James Woods så odödligt förklarar i Vampires! Inte heller sover de i kistor eller springer runt i röda mantlar. Här har de silvriga moon boots och tatueringar på skallen. Ser mer eller mindre ut som dagens ungdom kan man säga.

Här är en till av gänget!

Effekterna är bra men ibland känns det som att någon har varit framme med saxen i vissa scener. Men trots det så skall denna var intakt.
Jag får känslan i alla fall att vissa scener är saxade av bolaget för att få en lägre rating på bio i USA så bli inte förvånad om det dyker upp en Director´s Cut snart!

Speciellt en scen fastnade jag hårt för och det är när vamparna tagit över staden och har kalas på gatorna med dess invånare och kameran flyger fram ovanför och bara täcker allt och man ser den vita snön snabbt bli röd och ännu mer slafsig! Störtskön scen!

The Roof have eyes!
Köp den och bli häpnad över en stabil vampyrfilm och glöm allt snack om att låta den rätte komma in eller om hur Six Feet Under does Bela Lugosi.

Ett bra köp som rekommenderas blött!

1 kommentar:

Fred Anderson sa...

Utan tvekan en av senare årst bästa vampyrfilm och på tal om snö så sparkar den megarumpa med den astrista dunderfloppen Frostbiten!