onsdag 5 november 2008

MoH - Cigarette Burns

Nu jäklar har jag gjort slag i saken och köpt på alla båda två säsongerna på Masters Of Horror!
Först ut är Carpenter´s Cigarette Burns.



Kirby (Norman Reedus) är en kille som har som yrke/hobby att leta fram svårfunna saker åt folk. Sidan om har han en biograf som han visar kvalitetsfilmer i. Profondo Rosso av Argento bland annat. En dag blir han kontaktad av en en lirare vid namn Bellinger ( den alltid vackre och underbara Udo Kier). Han ska på hans beställning leta fram en film vid namn Le Fin Absolue du Monde.

Sägnen är att endast en visning av denna film hanns med innan den förstördes då publiken började slakta varandra i bänkraderna samtidigt som filmen rullade. Bellinger har bevis på att filmen existerar och Kirby ger sig ut på jakt efter den.

Detta är bland det bästa jag har sett av Carpenter sedan The Thing. Visst Vampires och Ghosts Of Mars var sköna med men här är han i toppform! Stämningen i filmen är tjock och Udo, ja, han är Udo!

Jakten på denna försvunna film blir så spännande så att man själv till sist vill se den, till vilket pris som helst! Och det är givetvis ett pris att betala för att se den. Det är där alltid.

Gore förekommer det och välgjort är det med. Speciellt en halshuggning imponerade väldigt stort på mig

En riktigt bra början får man säga om denna serie och jag hoppas det kommer fler avsnitt i denn kaliber!

4/5

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Roligt att du nämner Ghosts of Mars i positiva ordalag. Vansinnigt underskattad rulle!

Och Cigarette Burns är ett mästerverk, bland det finaste karln gjort.

Weekend Video sa...

Visste väl du skulle gilla det ;D