söndag 23 november 2008

Pumpkinhead - Ashes To Ashes - 2006


Hokka Hey!

Pumpkinhead är tillbaka och denna gången inte bara David Bradley med utan även Ed Harley, spelad av Lance Henriksen, som iofs dog i den första filmen.

Bradley spelar en god doktor som specialiserat i att plocka ut organ ur döda lokala personer och sedan låta sina anhängare dumpa dessa när han är klar i det närliggande träsket. Allt i det bästa för samhället.

Allt funkar tills anhängarna åker dit och det uppdagas vad som skett. Konstigt nog så misstänker ingen doktorn!
Och när en mamma finner sitt försvunna barn bland alla lik så gissa vem som hon kallar på!
Jepp!
The witch is back!

En helt okej uppföljare som tydligen följer den första filmen lite synd då jag gillar tvåan. Nu är denna inspelad i Rumänien och på Sci Fi-channels inrådan men det innebär inget dåligt på något vis. Stämningen är bra och Bradley är verkligen en hal jävel här.
Lance upprepar sin roll och kanske inte på det viset som man kan tro. Inte mycket till gore och det var där inte i det två första filmerna heller.

Tyvärr så stupar det lite på miljöerna här för min del. Rumäniens skogar är inte som de amerikanska skogar som man fick i de två första och det märks av. Det är glesare och förmodligen är dessa inspelade på hösten då det ser väldans kallt ut där. Effekterna är bra och det blandas mellan en del CGI i vissa scener och annars är det en lirare i latexdräkt som det sig bör vara. Speciellt en scen är bra som visar förvandlingen från skelett till Ed till Pumpkinhead.

Nu får man mycket Pumpkinhead i denna och han är verkligen en finurlig liten skojare. Men man kan inte låta bli att jämföra honom med en Alien i kropssspråk och läten.
Och de som åkallar honom här står i ständig förbindelse med honom både när han jagar som när han dödar samt de får ständiga besök av gamle Ed på köpet med.

Men inget fel att satsa 90 minuter på och passar bra tillsammans med de andra två. Fyran däremot är en annan historia.

Inga kommentarer: