fredag 7 november 2008

MoH - Imprint



Takashi Miike mannen bakom Ichi The Killer osv har gjort det tionde avsnittet i serien. Till skillnad från Hooper så lyckas han rätt så bra.

Billy Drago är på jakt efter sin ungdoms hora. Han finner henne på en ö någonstans i Japan där demoner och horor turas om att vistas. Väl på plats finner han ut att hon är död och efter en lång natt så rullas till sist sanningen fram om vad som egentligen hände. Men är det slut där för det?

Stoppad från Amerikansk tv och här visad uncut. Tortyr och döda spädbarn visas det i mängder. Miike sparar inte på krutet och Drago spelar liite över. Japanskorna är söta i sina röda och blåa hår. Känns nästan som det är publik på en Marilyn Manson konsert faktiskt!

Men stämningen är tjock och alla japaner i filmen pratar engelska. Tyvärr är det rätt svårt att höra vad de säger och här hade det verkligen passat med en textning.

Miike regisserar med säker hand och storyn flyter på fint. Tiden går fort och effekterna är som vanligt i denna serien väldigt bra. Bara synd på textningen!

Ett bra avsnitt som räddar efter det sura Dance Of The Dead-avsnittet.

3/5

Inga kommentarer: