torsdag 6 november 2008

MoH - Homecoming


Joe Dante, mannen som gav oss klassiker som Piraya, Gremlins, The Howling osv.. levererar det sjunde avsnittet i serien. Och det görs med en rejäl sprak i röven åt en viss President i USA. Och med tanke på det nyligen avgjorda valet så är det ett väldigt passande avsnitt.

David Murch är en politisk lirare som sitter på tv och önslar sig att alla dödade soldater kunde återkomma och säga sin mening om det stundande kriget USA pysslar med. Sagt och gjort. Det gör de!
Och det är inte alls populärt med en massa odöda soldater som springer runt på gatorna i USA innan ett stundande val så regeringen samlar in dem i läger och hoppas på att finna en av dem som kan säga något positivt om kriget och att han aktivt stödjer/stödde det. Dem får det lite svårt!

Dante drar sig inte för att dela ut kängor när zombisarna bestämmer sig för att säga sitt. Och det är egentligen en smart smart sak att göra. Vad tycker egentligen de döda om ett krig de blivit inkallade och dödade i? Och hur hade de röstat?

Stabil regi som alltid med Dante och även lite skön humor fint inlagd i budskapet. Inget direkt gore eller slafs utan mer ett tillfälle att säga sitt på ett originellt vis.
Ett bra avsnitt som precis som Deer Women inte direkt är ett skräckavsnitt utan mer ett thrilleraktigt sådant.

Good shit!

3+/5

Inga kommentarer: