fredag 7 november 2008

MoH - Jenifer



Dario Argento står för det åttonde avsnittet i serien och det märks inte det är han.

En snut på uppdrag bestämmer sig för att lämna bilen han huserar i för att sträcka på benen. Plötsligt ser han en annan man dra i väg med en tjej och han följer efter. Snart blir han vittne till hur mannen försöker döda tjejen med yxa och skjuter typen. Väl framme vid tjejen så blir han chockad över hennes utseende. Hon är vanskapt i ansiktet och kan bara grymta till svar.

Efter ett tag bestämmer han sig för att ta hem henne då ingen vet vem hon är eller var ifrån hon kommer. Och det är då problemen börjar!

I vanliga fall så kan man direkt märka att det är Argento bakom kameran men icke i detta fallet. Hans filmer har alltid haft en viss känsla över sig och han har alltid blandat bra skådisar med mindre bra sådana. Här är det precis som han har haft mer koll på arbetet och gått mer på djupet i regin. Karaktärerna är intressanta och skådisarna är bra.

Våld förekommer det här så det räcker och just i slutet är en sekvens som är rätt så grov. Gore och slafs lämnar inget att önska här och är det det man är efter så finns det.
Och precis som i de andra avsnitten så är effekterna väldigt bra.

Ett bra avsnitt men inget som är nytt på något vis. Man har sett det förut. Själv fattade jag handlingen direkt.

-3/5

Inga kommentarer: