lördag 8 november 2008

Shark In Venice - 2008


Stephen Baldwin är definitivt den tråkigaste i Baldwin lägret. Maken till tråkigare människa får man leta efter.

Denna gången är han forskare/lärare/hajexpert och en jävligt dryg typ. Han har här även en flickvän som är omöjligt ännu drygare! Plötsligt får han ett meddelande mitt under en dramatisk lektion att hans far försvunnit när han har dykt i Venedig. Han släpper vad han har för sig och olyckligtvis måste hans korkade flickvän med.

Väl på plats upptäcker han att det är inte är en båtpropeller som orsakat skador på andra dykare utan det är ett eller flera hajangrepp. Givetvis blir han inte trodd.
Han ger sig som givetvis ner i vattnet och inte bara finner han en hajstackare han finner även en försvunnen skatt. Nu kan han även titulera sig Indiana Jones-klon med.

Väl på land blir han fortsatt misstrodd trots han blivit attackerad och nu vaknar den lokala maffian som vill åt skatten och resten förstår ni säkert själva.

Själva idén med hajar i Venedig är fantastisk tycker jag, tydligen så gör hjältarna på NU IMAGE det med! Antagligen därför de gjorde denna film. Tyvärr så satte de Baldwin i rollen och fyllde ut de andra rollerna med en massa öststatare som här ska föreställa italienare. De lyckas inget vidare. Vid närmare eftertanke så är där nog inte ens en äkta italienare med i filmen bara! Inte ens som turist!

Här är det lite cgi men stock footage i massor och en del modeller. Cgi´n är inget vidare och inte kulisserna här heller. Detta känns verkligen som något de gjort i en handvändning och för väldigt lite pengar. Inte ens den fete typen med vitt hår och skägg som annars alltid är med dyker upp. Synd för han stör alltid mig annars.

Filmen i sig är inget om man inte har en sjuklig fascination för hajfilmer som jag har. Väntar man sig en ny Hajen eller en Deep Blue Sea så blir man verkligen besviken. men gillar man Blue Demon, Shark Hunter och Shark Attack In The Mediterranean så slinker nog denna ner med lite problem. Hajattackerna är en del och underhållande det är det andra som är pinsamt uselt. Samt Baldwin då givetvis.

Synen av honom i en våtdräkt får mig att automatiskt tänka på en vårrulle med cyklops och simfötter. Så lökig ser han ut. Bara den synen är värd pengarna annars.

Inget för den vanliga publiken utan mer för oss som är nere i hajfilmsträsket och söker nya bottnar!

3 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Alltså, den verkar totalt komplett värdelös. Men med en sådan titel så vore det fan om den inte borde finnas i min samling....... :)

Weekend Video sa...

Det bara NU IMAGE som nu för tiden gör ordentliga trash-filmer så denna borde verkligen vara i din samling :D

Ty sa...

Stephen Baldwin at his dumbest. Brain numbing, but fun.