onsdag 5 november 2008

MoH - Dreams In The Witch-House


Stuart Gordon´s Dreams In The Witch-House är nummer två i serien och detta är som vanligt en av Gordons alla Lovecraft filmatiseringar.

Walter är en fattig student som studerar om olika lager av teorier om lager av universum. Han hyr ett rum på ett nedgånget pensionat och upptäcker där att hans rum passar in i hans teorier. Hans grannar som består av värden, en gammal alkis som ber på dess konstiga tider och en ung mor med en liten son.

Snart nog börjar han få konstiga drömmar och finner sig få besök av en råtta med människo-ansikte och hans efterkommande häxa. De vill han ska offra den lille killen i en rit till häxan och snart eskalerar det totalt i det lilla vindsrummet!

Gordon är en bra regissör och hans filmatiseringar av Lovecraft är alltid bra. Här är det också bra men jag finner det att vara lite kort och fattas något. Kanske är det fel att se denna efter Cigarett Burns då det mesta får finna sig klent efter den.

Hur som helst. Ett helt okej avsnitt som håller bättre kvalité än många av dagens filmer och här bjuds det på naket med och sådant är alltid skoj, speciellt i sådant fint skick som det kommer i här.

Gore är det här med, bra sådant också. Rikligt med blod för de flesta och en skön stämning ligger över det hela.
Ett bra och stabilt avsnitt som inte sviker sitt ursprung. Lovecraft hade säkert varit stolt här.

3/5

Inga kommentarer: