onsdag 15 juli 2009

Carnosaur - 1993



Vad kan man säga? En Roger Corman produktion som rippar Jurassic Park och är betydligt mer gorefylld än den och i stället för cgi satsar på riktiga modeller. Dianle Ladd är forskaren som släpper loss ett virus hon gjort som får kvinnor att föda dinosaurieägg och snart nog är det liv överallt. Till och med trädkramarna får sitt här i denna kalkon.

Det är gjort på en microbudget som vanligt när det gäller Corman men modellerna är jäkligt fina, goret med. Av skådisarna så är det bara Diane Ladd och Clint Howard man känner igen men Ladd spelar över det grövsta och hennes scen där hon utför kejsarsnitt på sig själv för att föda måste vara en av höjdpunkterna i hennes karriär. Howard däremot är som vanligt, han gör sitt varken mer eller mindre fast han spelar sin sedvanliga filur.

Blod, slafs och gore får vi här och det snålas det inte med. Bästa scenen är när dinon hälsar på trädkramarna som låst fast sig vid maskinerna, där blir det lite hederligt rafflande. Annars är detta en rätt sur och tråkig film trots sina 80 minuter. Och hade det inte varit för de fina modellerna så hade jag inte ens sett klart den. T-Rexen i slutet är i full skala visst och den är verkligen imponerande att se.

Som sig bör så fick filmen flera uppföljare varav två är raka fortsättningar medans den tredje mest ska bestå av stock footage från de tre första filmerna. Jag har de tre första men den fjärde tänker jag inte ens bry mig att leta efter. Jim Wynorski är bakom den och har fått med sig Eric Roberts och Corbin Bernsen i den visst.

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Förutom de aningen sunkiga effekterna så tycker jag nog att Carnosaur är en över medel skräckis med ett rätt bra manus.

Tvåan är ju för underbar som plagierar Aliens rakt av, ännu mer än Mattei i Zombies: the beginning! :)

Weekend Video sa...

Jag tycker de anstränger sig för hårt för att göra den seriös. Hade funkat bättre om det hade varit mer glimten i ögat. Men den är avsevärt bättre än Razortooth, den saken är säker :D