onsdag 12 augusti 2009

The Blood Of Heroes - 1989



The Blood Of Heroes, även känd under titeln The Salute Of The Jugger eller Dödsmatchen som den hette på video här i gamla Svedala, är verkligen en bortglömd och brutal film. Bortglömd för det är sällan man hör någon nämna den och brutal för att den är just brutal. Men tack vare Optimum Releasing så finns den nu på region 2 UK dvd oklippt. Tidigare så har endast den kortare amerikanska versionen funnits tillgänglig men nu är den här, orörd och i sin fulla version.

Rutger Hauer spelar här en fd elitspelare i sporten Jugger, vad den går ut på får ni själva ta reda på genom att se filmen för det blir enklare än att förklara här, och när hans anfallare i laget hans blir skadad så tar han in en ung tjej. Med henne i laget så börjar de bli bättre än tidigare och sakta men säkert så börjar snacket om att de ska utmana ligan. Problemet är inte bara om ligan ska anta deras utmaning utan att överleva matchen om de blir antagna.

Detta är en brutal film om en jäkligt brutal sport som visst skapades efter denna filmen och inte är det nog med att det är brutalt, det är även som så att detta är en postapokalyptisk film. Regisserad och skriven av David Webb People som tidigare skrivit filmer som Soldier, Blade Runner, Twelve Monkeys, Leviathan och Ladyhawke. Detta är hans enda långfilm som regissör vilket är synd för detta är verkligen en intressant regissör med riktigt originella idéer.

Allt från miljöer till seten här är kalas att titta på. Inspelad i Australien och utspelar sig mest i stenbrott och liknande så till och med miljön är hård här. Skådisarna är lika hårda som miljöerna och förutom Hauer så ser vi Joan Chen som även gjorde Wedlock med Hauer, Vincent D´Onofrio , Delroy Lindo, Anna Katarina från The Game och Richard Norton.

Stämningen i filmen är mycket bra och även om det inte är det snabbaste tempot i en film så fyller det sitt syfte för man sugs in och sitter som klistrad i soffan och man kan inte slita blicken från skärmen. Skådespeleriet gör sitt med för det är bra insatser från alla och det är verkligen synd denna är så bortglömd!

Så har ni inte sett den eller det var länge sedan ni såg den så är det hög tid ni gör det för detta är inget som ni vill missa. Pela er in på discflopps sida och beställ den för de har den för det löjligt låga priset 2 för 99:- och senast jag kollade så var där ett ex kvar. Så happy hunting och skynda er för denna vill ni inte missa!

4 kommentarer:

khenrikm sa...

En klassiker från förr. Har du gjort nåt med bloggen förresten? Vårt sex-filter på jobb kallar numera din site "adult" sen ett par timmar tillbaka. Jag fick googla och gå in via chachad sida för att kunna läsa och så kan man ju inte ha det. Lizzardking är ju barnvänlig...!

Weekend Video sa...

Weekend Video goes hardcore!

Ingen aning om det faktiskt. Har inte gjort något alls så kanske är någon på kneget som tycker du borde jobba mer och läsa mindre ;D

Mr_v sa...

En jävla klassiker det här. Kanske min favorit-framtidssportfilm, och det vill inte säga lite, för det är en skön genre det, som det borde produceras mer i!

Weekend Video sa...

Jag älskar sportsfilmer men det vettte fan om inte detta är den bästa av dem alla egentligen?