söndag 8 november 2009

Tears Of The Sun - 2003



Underhållande men lite segdragen action/krigsfilm av mannen bakom ett flertal underhållande filmer som Training Day, King Arthur och Shooter. Med andra ord, Antoine Fuqua. Med sig har han ett fint team med Bruce Willis, Monica Belluchi hubba hubba! Cole Hauser, Eamonn Walker, Johnny Messner, till och med Marky Marks bror Donnie Wahlberg och coolingen Nick Chinlund.

Resultatet? En bra film med en tendens att bli lite långrandig mellan varven i bushen men annars en innehavare av fin hederlig action. Nu såg jag director´s cuten som är 21 minuter längre men ändå trots den längden har ett rätt bra tempo. Att det blir lite segt är att det blir tråkiga diskussioner i stället för hårdhänt raffel. Scenen med den etniska rensningen i byn är rätt rå och därför känns det extra skönt när Willis och hans glada gossar rensar i sin tur upp bland patrasket som orsakat eländet. Slutstriden och dess jakt är även den mycket underhållande som gör att man undrar varför man inte fick detta tidigare och mer.

Men jag gillar den och drar på den med jämna mellanrum när lusten faller på efter lite djungelraffel med den vackra Belluchi i och en massa arga soldater med fin final med gott pang-pang. En helt okej film som är väl värd att ses en tråkig söndag.

Inga kommentarer: