söndag 26 april 2009

Spiders II: Breading Ground - 2001



De forna hjältarna på Nu Image har skapat en uppföljare till sin första spindelfilm Spiders och denna gången har de fått Sam Firstenberg till att regissera. Firstenberg som gjort storverk som Breakin´2: Electric Boogaloo, Revenge Of The Ninja och en hel del David Bradley-filmer har nu hamnat i djurskräcksträsket. Iofs hjälpte han Hooper med dennes Crocodile men nu står han på egna ben.

Ett par låter sin båt sjunka i en liten storm och snart nog finner de sig på ett mystiskt fartyg där mannen snabbt nog blir till ett kraftigt intresse för alla männen ombord. Anledningen är att de håller på med ett experiment med spindlar och människor och han är en perfekt kandidat. Kaptenen spinner på frugan och spindlarna spinner på resten av skeppet.

Agerandet är inget att skriva hem om och det är mest såpaskådisar i rollerna även om ett par av dem haft någon enstaka roll i ett av alla de olika CSI-programmen där finns nu. Richard Moll från House med William Katt spelar över det grövsta som den galne läkaren och kanske är filmens enda behållning. Resten är bara ointressanta karaktärer. Effekterna pendlar mellan modeller och cgi, väldigt dålig cgi för den delen. Firstenbergs regi är det enda som håller denna flytande men det är precis. Det är tråkigt och drygt och det märks det är en väldigt begränsad budget. Men vill man komplettera sin samling så bör man ha den men har man inte sett den första som är bättre på alla vis så behöver man inte anstränga sig för att hitta den heller. Ni kommer inte att missa något.

Endast för komplettister och anala djurskräckssamlare. Ni andra kan hålla er undan.

Inga kommentarer: