torsdag 19 mars 2009

AVP - 2004



Paul W.S. Anderson är ett geni. Inget snack om saken. Denna filmen är så underhållande så det finns inte. Inte en död sekund på över 100 minuter och det bara öser på med feta fighter mellan världens två bästa kelgrisar. Det är säkert många som gnäller och tycker detta är trams och Anderson är en usel regissör men det får stå för dem det. Har man inget sinne för underhållning och kan ta saker för vad de är så kan man glo på Den Rätte För Rosing i stället.

Visst är det lite usel cgi i denna på vissa ställen men det sväljer jag så gärna för där är så mycket coola saker i filmen så det väger upp och blir över. Stabila skådisar, säker regi och ett jävla fint kulissjobb här gör detta till en fin upplevelse. Själva idén med pyramiden som ändrar sig var tionde minut tycker jag är kalas och det är samma sak med den nedfrysna drottningen och hennes upptining. Tempot har blivit uppspeedat med allt från facehuggersattackerna till chestbursterna som bryter sig ut. Inte som i de första filmerna där det kunde ta halva filmen innan de hände något över huvudtaget, nu går det på ett nafs och vi får action hela tiden.

Vi får fighter mellan aliens och predators precis som titeln erbjuder och det är bra som fasiken gjort. Det är stora killar i latexdräkterna och de verkar trivas i rollerna fint. Vi får givetvis också ser mer av deras underhållande teknik och mer vapen till min stora glädje. Och vad mer kan man begära av en sådan här film?

Så ladda upp i soffan med stereon hög, gott om pilsner och bara njut av en fin underhållning. För det är precis vad man får här. Bra action och underhållning, lättsam story och fint flyt i filmen.

Rekommenderas!

Inga kommentarer: