onsdag 25 mars 2009

Sssssss - 1973



Jepp, det ska vara sju stycken S i titeln. Och det vet vi nog alla vad det syftar på annars kolla noga in bilden ovanför. Detta är en film som tydligen ska vara på g i Njuta Films nästa djurskräcksbox, vilka de andra två titlarna blir har jag inte den blekaste om. Men detta är region 1-släppet jag har sett and here we go!

Strother Martin, om ni inte vet vem han är så skäms på er, spelar dr. Stoner och han har en liten hobby som består av att omvandla sina assistenter till ormar. Själv har han en stor ormsamling och han samlar in gifter till forskningen från de han har. Men själv är han övertygad om att han kan rädda mänskligheten från undergången som ska komma inom de närmaste 50 åren då människan ska ha ödslat upp alla fossila bränslen. Så han helt enkelt provar sig fram med att omvandla människor till ormar för på så sätt rädda mänsklighetens fortsatta existens. Och när han får en ny assistent/försöksperson så visar det sig plötsligt gå väldigt bra.

En liten skön film med riktigt bra effekter för sin tid, visst ser man det är smink i vissa fall, det är uppenbart men det är flera ställen där det är riktigt jäkligt bra gjort! Strother Martin, får vi här i en väldigt annorlunda roll för de han annars brukar spela. En mycket bra skådespelare för övrigt. En annan som faktiskt funkar i filmen som plågoris är clownen Reb Brown, jepp, ni läste rätt. Här får ni honom i y-frontare och allt i sin filmdebut. Och han funkar fint han också. Och givetvis vrålar han med, vad annars.

Vänta er ingen muterad orm eller abnormt stor rackare för det får ni inte här. I stället en fin och bra story med bra tempo och trevliga miljöer, alla ormarna i filmen är äkta och skådespelarna sköter dem själva i filmen med. Tyvärr så innebär det att de dödar vissa ormar med här. Lite tråkigt med så fina djur. Men en bra film så ge den en chans!

Inga kommentarer: