lördag 28 mars 2009

No Retreat No Surrender 2: Raging Thunder - 1988



Amerikan drar till Thailand för att träffa svärfar och får fästmön kidnappad av vietnameser som gömmer sig i Kambodja. När han själv blir ombedd att lämna landet så drar han till skogs och letar upp en gammal bekant som är Vietnam-veteran och de två bestämmer sig för att rädda henne. Givetvis hålls hon fången av både ryssar och vietnameser i Kambodja och de flyger in för att rädda henne men säg det som går lätt här i livet. Detta gör inte det i alla fall.

Regisserad av Corey Yuen, mannen bakom My Father Is a Hero, The Defender och en jäkla massa andra Jet Li-filmer. I rollerna ser vi Cynthia Rothrock, Mattias Hues, Loren Avedon och Max Thayer. Resten är asiater så det innebär ett jäkla pyjamasdrag och gott om fighting. Givetvis pangas det med, speciellt i slutet men mellan fightingen och pang-pangandet så är det rätt segt. Riktigt segt till och med. Enda gångerna det blir livat i rutan när det inte händer något är när den väldige Hues håller låda som rysk officer och när Rothrock är i bild. De andra är väldigt bleka.

Men detta är ingen film som man ser för den djupa dialogen och de fantastiska rollprestationerna, man ser den för att få sitt actionsug stillat. Och det får man. Bara det att det är långt mellan scenerna och i stället för action så får vi manlig kamratskap och vanligt tråkigt käbbel. Filmen som är 105 minuter lång hade verkligen inte dött av att vara minst 25 minuter kortare. Då hade den flytit bättre i story och handling och det hade verkligen varit roligare att se den. Nu blir det drygt bara och man tappar intresset med jämna mellanrum och gör något annat i stället .

Men den fyller något sjukt behov man har så den får stanna kvar i samlingen tills vidare. Ska ni köpa den så köp reg 4:an för den till skillnad från reg 2 Uk-släppet är oklippt. Det klippet gäller en djurscen som togs bort av engelska censuren men finns med på reg 4:an. Kanske inget som har någon sexuell betydelse men klippt är klippt. Även i en tråkig actionfilm.

Inga kommentarer: