tisdag 3 mars 2009

Link - 1986



Elisabeth Shue är en amerikansk student i London som blir assistent till Terence Stamps professor som sysslar med beteende hos apor. Lägligt nog så bor han ute vid kusten i ett stort hus med tre apor och hon komer dit för att assistera på helgerna. Snart visar det sig att den äldsta av aporna Link ska avlivas och det är något som Link inte går med på. Därav taglinen på postern.

Elisabeth är alltid bra och söt och här är hon både och. Naken med, wohoo! Terence Stamp är lyckligtvis det inte. Annars är det inte mycket till story. Shue kan inte lämna huset för det springer runt vilda hundar på hedarna runt huset och på andra sidan är det ett stort hav. Och aporna blir mer och mer rastlösa. Stamp spelar över och ser mest galen ut och är inte med så mycket egentligen. Han skriker mest och ringer lite samtal. Aporna i filmen är där inget fel på och gör sitt jobb väldigt bra. Speciellt han som spelar link. Fast filmmakarna har gjort ett stort fel när de hela filmen igen vill ge sken av att Link är en chimpans när han uppenbarligen är en orangutang med mörkad päls. Lite dåligt sånt speciellt om man sett Den Vilda Fighten med Clintan och Clyde. Världens bästa apa alla kategorier!

Alldeles för lång och tråkig för min smak. Vill jag se en skräckis med apor så ser jag heller Shakma, vilken också är för lång, men det är mer bett i den. Fast en sak störde mig i filmen och det var det att det förekom inte en enda banan i hela filmen som inte var av plast! Ska där vara apor med så ska de käka banan, äta Oreos, skita i polisbilar, dricka öl och gärna baka lite med.

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Tacka vet jag Monkey Shines!

Weekend Video sa...

Inget jag sett men efter denna så håller jag mig nog helst till Clyde haha

Fred Anderson sa...

Monkey Shines är en av Romeros finaste mainstream-filmer. Det läskiga är givetvis att apan som förekommer inte är någon fånig chimpans eller orangutang, utan en liten rackare...

Rekommenderas varmt.

mamoulian sa...

Jo visst, ta gärna en titt på Monkey S. Lizz!